, , ,

Zwemles omliggende gemeenten met Rotterdampas

Zwemles omliggende gemeenten met Rotterdampas

Veel Gouwenaars maken voor de zwemlessen gebruik van de zwemvoorzieningen van omliggende gemeenten, zoals bijvoorbeeld Moordrecht (De Zuidplas), Reeuwijk (Landal), Waddinxveen (De Sniep), Bergambacht (De Hofstee). Gouwenaars die gebruik maken van het kindpakket uit de Rotterdampas hebben niet de mogelijkheid om gebruik te maken van deze zwemvoorzieningen.

Momenteel kunnen de tegoedbonnen voor zwemles, uit het kindpakket van de Rotterdampas, alleen nog in Gouda verzilverd worden. Uit de beantwoording van onze vragen door Gemeente Gouda blijkt dat het technisch mogelijk is, de tegoedbonnen te laten verzilveren bij omliggende gemeenten. Om de wachtlijsten te verkleinen en meer keuzevrijheid te bieden zou dit wenselijk zijn.

Deze technische mogelijkheid kost Gemeente Gouda geen extra geld, er worden geen extra tegoedbonnen uitgekeerd. Wel is het zo dat de Goudse middelen in omliggende gemeenten wordt uitgegeven. Voor ons weegt het verbeteren van de zwemvaardigheid, het verkleinen van de wachtlijsten en de toename van de keuzevrijheid zwaarder dan het wegvloeien van (beperkte) middelen uit Gouda.

Wij hebben daarom gevraagd wat er nodig is om dit te realiseren en op welke termijn dit daadwerkelijk te realiseren is.

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie