,

Zorgenden ontmoeten de strafuitdelers

‘Vroeg de signalen herkennen en snel ingrijpen zodat Frank niet verder in de problemen komt’. Dat is de preventieve aanpak die gemeenten in Midden-Holland voor ogen hebben om te zorgen dat jongeren zo lang mogelijk bij justitie weg blijven. Dé reden dat onlangs de wereld van het sociaal domein en de jeugdstrafrecht keten elkaar voor het eerst in grote getale ontmoetten.
Ongeveer 70 mensen van gemeenten, (jeugd)zorgorganisaties, sociaal teams, onderwijs, politie, OM en de Raad voor de Kinderbescherming kwamen naar de raadszaal in Gouda. Zij volgden het (fictieve) verhaal van Frank, die vanaf zijn 14e steeds meer met justitie in aanraking komt. De VNG organiseerde deze bijeenkomst om gemeenten te ondersteunen in hun preventieve aanpak. 
Wethouder Corine Dijkstra (jeugd): “Laat jongeren niet afglijden richting criminaliteit. Dit is allereerst van belang voor henzelf, maar ook voor de stad”.
Gemeenten verantwoordelijk voor jeugdhulp

De Nederlandse gemeenten hebben sinds 2015 veel nieuwe verantwoordelijkheden gekregen ten aanzien van jeugdzorg. De regio Midden Holland streeft naar een integrale aanpak met meer aandacht voor preventie en vroegsignalering. Doel van de bijeenkomst was meer verbinding te leggen en kennis te delen tussen de organisaties die een rol spelen bij de aanpak van jeugdcriminaliteit.
Het blijft niet bij deze bijeenkomst. De organisaties spreken elkaar in deze samenstelling opnieuw in maart.
Persbericht gemeente Gouda
close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie