,

Welkomstconcert voor nieuwe burgemeester Gouda

Het is bomvol in het Koor van de St.-Janskerk

Burgemeester Pieter Verhoeve is op zaterdag 29 februari om 16.00 uur muzikaal welkom geheten in de St.-Janskerk. In het bomvolle middeleeuwse koor heeft Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden de toepasselijke Ratswechselkantate van J.S. Bach uitgevoerd. 

Gerben Budding
Dick Le Mair
Het koor werd begeleid door de stadsorganist van Gouda, Gerben Budding – die het initiatief voor dit concert heeft genomen –  en de Goudse paukenist Dick Le Mair. 
Hanneke Leroux
De cantate werd afgewisseld met bijdragen van voormalig stadsdichter Hanneke Leroux, die een noviteit had: een gedicht over de wijk Westergouwe, waar de burgemeester met zijn gezin binnenkort gaat wonen.  
Talitha Schaddelee
Ook de kinderburgemeester Talitha Schaddelee leverde een bijdrage aan het programma en sprak haar waardering uit over de goede samenwerking met haar collega Pieter Verhoeve 🙂

Bijzonder was dat dat de grote culturele instellingen (Museum Gouda, De Chocoladefabriek, Cultuur Garenspinnerij en de Schouwburg) en de St.-Janskerk een korte (of wat langere…) presentatie verzorgden over de activiteiten van hun instelling / kerk en daarbij ook een tipje van de sluier oplichten over het programma voor Gouda 750 in 2022. Het meest bijzondere vind ik dat de altaarstukken, die nu te zien zijn in Museum Gouda, tijdelijk weer in de St.Janskerk worden teruggeplaatst en een deel van de prachtige cartons van de Goudse glazen in Museum Gouda te zien zullen zijn rond de viering van Gouda 750.


Dankwoorden door burgemeester Pieter Verhoeve

We kunnen terugzien op een prachtig concert. Het laatste lied (bewerking van “Dramma per Musica zum Guburtstage der Königin von Polen, J.S. Bach) ging speciaal over Gouda en onze burgemeester en vormde zo een mooi slot voor het concert:
“Bloei, o Gouda in Holland, als ceders!
Schal met wapens en wagens en wielen!
Zing, muzen, uit volle borst!
Vrolijke uren, verheugde tijden!
Gun ons nog vaak de gouden vreugden:
Verhoeve, leef, ja, leef nog lang!”
Foto’s met dank aan Dick Le Mair en Harold Hooglander
close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie