, ,

Vrijwilligers bedankt!Vrijdagavond 30 oktober jl. was er voor de vrijwilligers de tweejaarlijkse bijeenkomst in de St.-Janskerk om ze namens de gemeente te bedanken voor hun inzet. Dit jaar was het thema: Goud voor elkaar!


PortDe opzet was weer wat anders:  zo’n 1.000 vrijwilligers konden nu genieten van een plankje met kaas en port.
Uiteraard was er ook frisdrank en wijn, maar het was wel opvallend dat de vrijwilligers geen koffie of thee konden krijgen. Het gebeurt voor velen volgens mij niet vaak dat je direct na de maaltijd (het feest was van 19.00 – 21.00 uur) wijn of port drinkt.


“Ik ben super trots op de Goudse vrijwilligers. Deze mensen hebben zoveel over om belangeloos iets te doen voor anderen. Ze zijn onmisbaar voor Gouda. Goudse vrijwilligers zijn Goud voor elkaar!”, aldus wethouder Laura Werger.23.000 vrijwilligers


Het is altijd weer mooi om te zien hoeveel mensen zich op allerlei manieren als vrijwilliger inzetten en elk keer realiseer ik me weer dat Gouda niet zo’n fijne stad zou zijn zonder deze mensen. 
Het is ongelooflijk dat Gouda maar liefst 23.000 vrijwilligers heeft en dat is op een totaal aantal inwoners van 71.000 echt veel!


Veel vrijwilligers lieten hun waardering blijken voor deze avond en er waren veel geanimeerde gesprekken.
Hopelijk is deze blijk van waardering een extra steuntje in de rug van de vrijwilligers om zich in te blijven zetten voor onze stad!

Voor nu: veel dank en waardering voor de inzet van de vrijwilligers in onze stad!De St.-Janskerk was prachtig verlicht op deze avond en daarom een kleine foto impressie:close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

3 antwoorden
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Gouda heeft inderdaad zeer veel betrokken inwoners die zich voor een ander inzetten. Ik kende dit aantal van 23.000 niet, maar het zijn natuurlijk vrijwilligers in alle soorten, met vele verschillende doelen en motivaties. Het zijn niet een soort hulptroepen waar je als gemeente even een beroep op kunt doen. Goudse politici maken er bovendien graag mooie sier mee, maar zijn niet "eigenaar" hiervan, sterker, iedereen (zoals ik) die wel eens bijv. in een verenigingsbestuur heeft gezeten weet hoe complicerend de gemeente kan zijn als je eer keer iets wilt (een verbouwing) of een probleem hebt.

  De komst van een AZC in Gouda werpt hierop ook een bijzonder licht. Voor het dagelijks vertier van deze vluchtelingen, die van dit kabinet lang moeten wachten in hun procedure, zijn ze afhankelijk van vrijwillige inzet. Het COA heeft hier geen blik beroepskrachten voor. Kennelijk wordt ervan uitgegaan, ook door fracties in de gemeenteraad die dit klakkeloos steunen, dat die vrijwilligers in dikke rijen klaarstaan, voor de komende 10 jaar. In betere en in mindere tijden. Let wel, asielzoekers zijn mensen met psychologische trauma's, das even andere koek dan voorlezen in het bejaardenhuis.

  Beantwoorden
 2. Theo Krins
  Theo Krins zegt:

  Dank voor deze reactie en je snijdt een terecht punt aan. Tot nu toe ben ik blij verrast door het aantal mensen dat aangeeft bereid te zijn om iets concreets te willen gaan doen voor de toekomstige bewoners van het AZC. En dan doel ik niet op een kop thee drinken, ofschoon ook dat heel goed is.

  Beantwoorden
 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Het is voor mij ook heel apart om te lezen dat er zoveel vrijwilligers zijn. De eerste reactie zegt iets in andere woorden wat mij ook wel bekruipt. Zijn vrijwilligers ook de onbetaalde werknemers in Gouda aan het worden, vraag ik mij af.

  Voorop gesteld dat ik altruïsme een prachtig iets vindt. En ook zeker geloof dat het bestaat, en zelfs belangeloos.

  Wat betreft de zorg van de eerste schrijver, die deel ik ook. Doelloos rondhangen is voor niemand goed. Ook niet voor immigranten. Spreuken zegt het mooier "ledigheid is des duivels oor kussen"….

  Over welke concrete zaken spreken we dan trouwens Theo, en over hoeveel mensen op de schaal van 71.000 inwoners, en om hoeveel inwoners uit Gouda Noord op loopafstand van het AZC kunnen we dan spreken?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie