, ,

Reljeugd is de baas in Gouda

Vandaag was in de Telegraaf Gouda weer “hot news” en werd een incident weer flink opgeblazen:

“Marokkaanse relschoppers en hangjongeren kunnen hun terreur in Gouda straffeloos uitoefenen. De politie legt de oproerkraaiers in probleemwijk Oosterwei geen strobreed in de weg en de gemeente adviseert journalisten zelfs de buurt voorlopig maar helemaal te mijden, tenzij ze worden begeleid door een kordon aan agenten. Die laatste maatregel komt nadat eerder deze week een cameraploeg werd mishandeld. Marokkanen reageerden woedend op de arrestatie van de 19-jarige verdachte. Een fotograaf en verslaggever van deze krant werden bespuwd en ingesloten door een menigte volledig doorgedraaide Noord-Afrikanen nadat een oudere had geroepen: “Hou ze tegen, pak ze…” Pas na enige aarzeling namen twee allochtone agenten de moeite de journalisten te ontzetten en naar hun auto te brengen. Nederlandse politiemensen keken vanaf hun mountainbikes gelaten toe hoe er naar hartenlust werd geduwd en gespuugd.”

Er wordt niet of nauwelijks ingegaan op de achtergrond van dit incident. De laatste dagen wordt de wijk namelijk overspoeld door journalisten en camerateams. Talloze mensen worden geinterviewd, maar bijna geen van die bijdragen haalt de pers of worden ongenuanceerd en tendentieus weergegeven. Het heeft er alle schijn van dat er een soort collectief behagen heerst om Gouda eens goed negatief in het nieuws te plaatsen.
Bijzonder frustrerend, aangezien er zoveel in deze wijk wordt geinvesteerd en veel inwoners het prima naar hun zin hebben.
Het gemeentebestuur is een flink tegenoffensief begonnen bij monde van onze burgemeester Wim Cornelis en hij was vandaag zelfs op het journaal. Ofschoon enerzijds duidelijk naar voren kwam dat Gouda van mening is dat er een verkeerd beeld van Gouda wordt neergezet, eindigt anderzijds de verslaggever met de opmerking dat het bijna niet lukte om iemand voor de camera te krijgen en wat er nu echt aan de hand is niet duidelijk is geworden.
Op deze manier blijft er een gevoel hangen dat er iets mis is in Oosterwei, of het een wijk is waar we met elkaar enorm bezorgd over moeten zijn.
Het wordt tijd dat de pers gaat inzien dat een multiculturele samenleving en het goed omgaan met elkaar niet gediend is door een verslaglegging op deze wijze.
close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie