,

Pieter Verhoeve voorgedragen als nieuwe burgemeester van Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft in een buitengewone besloten raadsvergadering op 1 oktober 2019 besloten om Pieter Verhoeve (38) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Gouda. De heer Verhoeve is nu burgemeester van Oudewater.

De uitkomst van de besloten raadsvergadering is tijdens de openbare raadsvergadering op dezelfde avond bekendgemaakt door Jan de Koning, voorzitter van de vertrouwenscommissie. De nieuwe burgemeester volgt Mirjam Salet op die waarnemend burgemeester is sinds afgelopen januari.
 “De raad ziet in dhr. Verhoeve iemand die een communicatief, doortastend en verbindend burgemeester van Gouda kan zijn en die de gemeente Gouda verder kan brengen,” zo vat Jan de Koning het oordeel van de gemeenteraad samen.
“Door zijn jarenlange ervaring heeft de heer Verhoeve niet alleen veel bestuurlijke ervaring opgedaan, maar neemt hij eveneens een uitgebreid bestuurlijk netwerk mee”.
De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 1 april 2019 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in de heer Verhoeve de communicatieve, doortastende en verbindend leider, welke eigenschappen werden genoemd in de profielschets en welke belangrijk werden gevonden door de Goudse inwoners voor de nieuwe burgemeester van Gouda.
De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning aangeboden. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit.
De installatie van de nieuwe burgemeester vindt plaats op 13 november 2019
Reactie ChristenUnie
We zijn blij met de benoeming van Pieter Verhoeve tot burgemeester van Gouda. Met de komst van de heer Verhoeve krijgen we een aansprekende burgemeester die in Oudewater zijn sporen verdiend heeft en goed op de hoogte is van de situatie in Gouda. De verwachting van de ChristenUnie is dat zijn enthousiasme, zijn verbindend vermogen en innemende manier van optreden ertoe zal leiden dat Gouda hem snel in het hart zal sluiten als haar nieuwe burgemeester
close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie