,

Overlast moet worden aangepakt!

De situatie rond de P.C. Hooftstraat en de Bosweg houdt de gemoederen flink bezig. Eerst schreef ik al over de verwaarlozing van het parkje, dat na het publiceren van mijn blog daarover overigens wat is opgeknapt….
Vandaag schrijft collega Gerard Schotanus over de parkeerproblematiek aldaar en ik maak nu de drieluik compleet door een bijdrage over de veiligheid.

De veiligheid is een issue bij het einde van de Bosweg (ter hoogte van de P.C. Hooftstraat), dat een doodlopende weg is.

Dit gedeelte van de straat is sinds het is afgesloten voor doorgaand verkeer aan het verloederen gegaan en het is inmiddels een geliefde plek voor drugdealers en er worden ook gedragingen gesignaleerd die wijzen op prostitutie. Ook autokrakers slaan hier regelmatig hun slag.

Collega Schotanus voert met de bewoners terecht aan dat het een goede zaak zou zijn om de Bosweg daar aan te pakken en op deze plek extra parkeerplaatsen aan te brengen. Dat kan in het tekort aan parkeerplaatsen worden voorzien. Tevens wordt dan de verpaupering van deze straat aangepakt en de huidige parkeeroverlast in de P.C. Hooftstraat hopelijk opgelost.

Als er dan ook goede verlichting bij dit gedeelte van de Bosweg wordt aangebracht en de weg weer wordt opengesteld voor verkeer dat de dijk op wil rijden, zal deze straat naar verwachting minder aantrekkelijk worden voor overlast gevend gedrag en hebben we weer een probleem minder in Gouda.

Daarnaast ik het ook noodzakelijk om het parkje vanaf nu goed te onderhouden en hier en daar op te knappen. Overigens moet dan ook het overlast gevend hang gedrag worden aangepakt door goede verlichting, zeker waar een bankje staat en handhaving.

Als dit parkje goed wordt aangepakt zal het een leuke plek zijn om te wandelen en te spelen en dat zal de uitstraling van dit gedeelte van de wijk absoluut ten goede komen, zeker als ook situatie aan de Bosweg wordt aangepakt.

close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

4 antwoorden
 1. Suzanne
  Suzanne zegt:

  Theo, dat parkje opknappen, dat zou nou eens een goed item kunnen zijn om de bewoners bij dat parkje de kans te geven om van dat parkje iets moois te maken. Denk aan wat ik je eerder verteld heb over stukken gemeentegronden waarvan de verzorging en inkleding overgedragen worden aan de burgers. Je bereikt hiermee meer sociale controle op dat parkje.

  Beantwoorden
 2. Theo Krins
  Theo Krins zegt:

  Interessant voorstel Suzanne, al is het parkje wel wat groot om als bewoners te kunnen bijhouden, maar het zou in samenwerking met Cyclus / gemeente Gouda kunnen. Ik ga ermee aan de slag.

  Beantwoorden
 3. Dirk
  Dirk zegt:

  Beste Theo,

  Ik zie dat dit stuk al enige tijd geleden is geplaatst. Ik ben sinds kort de gelukkige bewoner van het prachtige pand op de hoek van de Bosweg en de P.C. Hoofdstraat. Wekelijks maak ik mij druk om de straat netjes te houden. Het veelvuldig ruimen van vuil (ook uit mijn eigen tuin) en ook het netjes maken van de groenstrook. We doen er vanalles aan om de uitstraling van dit (ons) pand en deze bijzondere en historische plek zo mooi mogelijk te maken. Het is jammer om te zien dat na ruim 2 jaar er eingelijk nog niets is veranderd.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie