,

Ook dit is Gouda!40 JAAR GOUDSE KERAMIEK DAGEN


Op woensdag 1 september 1976 vindt de eerste editie van het Goudse Pottenbakkersfestival plaats met vijftien deelnemers op de markt. Het festival wordt enthousiast ontvangen en groeit in korte tijd uit tot een evenement met zo’n honderd keramisten uit binnen- en buitenland en zo’n 25.000 bezoekers. 


In 1996 wordt het festival tot twee dagen uitgebreid en verhuist het naar Hemelvaartsdag en de vrijdag erna: de Goudse Keramiekdagen zijn een feit. 


Fantastisch om nu in 2015 in Gouda de veertigste editie van dit sterevenement te kunnen vieren! 


Na de (terechte) commotie over de uitslag van de AD Misdaadmeter waarin staat dat Gouda inmiddels op de 7e plek van de meest onveilige steden van Nederland is beland, is het een verademing om Gouda op deze manier te zien en te beleven. 
Dit is Gouda dat Gouda op een mooie manier op de kaart zet! 
Laten we dat koesteren en er trots op zijn!


Wie maakt de breedste schaal?

De hoogste vaas: 87 cm!

Oops..


close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

6 antwoorden
 1. B. te Gouda
  B. te Gouda zegt:

  Dit is ook een verademing, maar we moet ons niet helemaal focussen op de criminelen.
  Als de overheid en vooral de politie dat eens meer doet dan zal het beter worden. Maar de politie moet geen straatjes omrijden als ze wat zien.

  Maar vanmorgen genoot ik erg van de natuur in de wijk prachtige heesters die tussen de flats staan te bloeien. De vogels aan het fluiten, de koekoek riep. Vannacht nog een uil gehoord. Wat moet je nog
  meer.

  Het jammere is gewoon dat hier een aantal mensen woont die dag en nacht onrust veroorzaken.

  Beantwoorden
 2. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Geweldige impressie met fraai werk. Die schaal met varkenspoten moet ik toch wel erg om lachen. Hoe komt iemand op het idee

  Beantwoorden
 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Er was behoorlijk wat vernieuwend werk tijdens deze Keramiekdagen, zeer de moeite waard. Oude bekenden, de bekende Ocarino met een mooie en vrolijke noot, en zelfs een bruidspaar tussendoor op vrijdag.

  De ophef met de misdaadthermometer mag inderdaad wel eens serieus worden genomen. De absurditeit van intimidaties en bedreigingen, en helaas een dodelijke steekpartij afgelopen week neemt hand over hand toe.

  Dat er geen marechaussee te vinden is in Gouda, dat er een slappe politiemacht is waarvan sommigen zich op 4 mei lieten provoceren en men keek ernaar is niet alleen zorgelijk, de tijd dat het uit de hand loopt met een ander hoeft alleen maar te worden afgewacht.

  Het is belachelijk hoe ridiculiserend de burgemeester optreed, maar wellicht heeft de vriendschap met Pieter Broertjes of een overleg met Jozias van Aartsen hem dat geleerd.

  Geen woorden maar daden zou men zeggen in Rotterdam. Kom daar in Gouda maar eens om.

  Beantwoorden
 4. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Gouda heeft heel veel moois te bieden! Helemaal waar.

  Maar de misdaad en criminaliteit, da's een ander issue, dat het niet verdient om als imagokwestie te worden beschouwd. Als de misdaad hier te hoog is, is er kennelijk ook iets mis met de politiekracht en -sterkte. Wat doet de burgemeester? Heeft hij al een keiharde claim voor meer politie inzet klaar? Het Goudse gemeentebestuur mist slagkracht en blijft teveel hangen in bezwerende woorden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie