,

Onvrede na oplevering van werkzaamheden

Oplevering na werkzaamheden

Naar aanleiding van de Boomveiligheidscontrole 2022 is gebleken dat er in Gouda ruim 400 bomen gekapt moesten worden. De bomenkap heeft plaatsgevonden in de periode december 2022 tot en maart 2023. Een aantal van deze bomen bevond zich in het Steinenburg Park en het Noorderhout in de wijk Bloemendaal/Plaswijck. Zie ook de kaart van kapvergunningen: https://gis.gouda.nl/viewer/app/internet_kapvergunning

Als gevolg van de bomenkap zijn het Steinenburgpark en het Noorderhout al een paar maanden erg modderig en drassig. Bij de bomenkap zijn grote machines gebruikt die de parkweggetjes, de grasveldjes en de toegangsstraatjes kapot hebben gereden.

Naast bomenkap zijn er ook nieuwe bomen geplant, zijn de slootjes uitgebaggerd en is de oeverbeschoeiing hersteld. Ook bij deze werkzaamheden is er gewerkt met grote machines en is er veel modder en baggerspecie achter gebleven.
De huidige situatie zorgt voor veel ongemak; kinderen kunnen niet meer in het park spelen zonder extreem vies te worden, buurtbewoners kunnen hun hond niet meer uitlaten zonder dat zij en hun huisdier bijzonder vies worden, wandelaars glibberen weg en fietsers ervaren het kapotte asfalt als gevaarlijk.Tevens lokt de huidige situatie uit tot verloedering, er wordt meer zwerfafval gesignaleerd dan voorheen.

Conform artikel 39 van het Reglement van Orde, heeft de fractie van ChristenUnie Gouda hierover vragen gesteld aan het college, zie hiervoor:

https://gouda.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Item/83d2c16d-4e9c-4b95-8b3b-12d98bb605ad

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie