,

Onstuimige dag

Het was vandaag een onstuimige dag. Het begon allemaal met berichten uit Amerika: Lehman Brothers heeft uitstel van betaling moeten aanvragen en zal waarschijnlijk failliet gaan en de beurswaarde van Merill Lynch is dermate laag geworden dat ze een prooi dreigt te gaan worden voor de Bank of America, die gaat proberen voor rond de 50 miljard dollar deze gigant over te nemen.

De beurzen reageerden enorm heftig op deze berichten en er ontstond vandaag een waar bloedbad, waar alleen de parel van de beurs, DSM en twee andere bedrijven, zich aan konden onttrekken. De financials werden massaal gedumpt en de beleggers waren waarschijnlijk totaal niet geinteresseerd in het feit dat de Nederlandse financials er over het algemeen prima voorstaan.

Maar goed, dat was niet het enige dat vandaag mijn aandacht had.

Ander nieuws dat landelijk aandacht kreeg was het feit dat Connexxion voorlopig niet meer bereid is om door Oosterwei te rijden, nadat vorige week een chauffeur is overvallen. Gisteren was het al op het journaal en vandaag had het nadrukkelijk de aandacht van de landelijke kranten. Opvallend daarbij is dat de toonzetting rond de daders de laatste tijd anders is geworden. Spraken we voorheen over “raddraaiers”, “hangjongeren”, soms over “allochtonen”, maar dat was al een beetje ‘link’, want zo iets werkt stigmatiserend. Maar nu wordt er de laatste weken heel openlijk over de Marokkanen gesproken als dé veroorzakers van de overlast. Burgemeester Cohen van Amsterdam ging daar behoorlijk ver in, sprak zelfs krachtige taal toen het over het lastig vallen van de ambulance broeders ging: “ze moeten met hun poten van deze mensen afblijven”.

Opvallend was dat raadslid Mohammed Mohandis (PvdA) soortgelijke woorden gebruikte toen hij sprak over de overlast voor de buschauffeurs in Oosterwei.
Om 19.00 uur ontving ik een persbericht :
“De gemeente, politie en Connexion hebben samen afspraken gemaakt om de veiligheid op de bus te vergroten. Burgemeester Cornelis benadrukt begrip te hebben voor de gevoelens van de chauffeurs die de afgelopen periode zijn ontstaan. “Mensen moeten veilig hun werk kunnen doen. Daarom worden er nu maatregelen genomen, zodat de bus zo snel mogelijk de gebruikelijke route weer kan rijden”, aldus Cornelis…..Het overleg tussen gemeente, politie en Connexion heeft ertoe geleid dat er afspraken zijn gemaakt om de veiligheid op de bus te vergroten. Er komen camera’s in de bus, het personeel zal intensiever worden begeleid en er wordt bezien op welke plaatsen eventueel extra toezicht nodig is van politie en stadstoezicht.”
Prima, dat er snel overleg is geweest en er nu passende oplossingen komen. Nu maar zien dat het gaat helpen en de rust terugkeert. Wellicht toch ook een goede zaak om weer tijdelijk een mobiele camera in de buurt van de Rijkestraat en de Vredeskerk te plaatsen. Dat zal het gevoel van veiligheid versterken, zeker nu de avonden langer worden en de avondactiviteiten bij de Vredeskerk weer opgestart worden.
Al met al was het vandaag een veel bewogen dag.

close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

3 antwoorden
 1. ria c.
  ria c. zegt:

  Hartstikke goed: je nieuwe weblog. Misschien nog iets te veel landelijk nieuws maar dat komt vanzelf goed.
  Succes met je up-to-date houden van je weblog.
  Groet
  Ria Caljouw PvdA-fractie

  Beantwoorden
 2. Unknown
  Unknown zegt:

  Onze wijk staat behoorlijk in het nieuws. M.i. ten onrechte. (Kijk maar eens naar de cijfers van de politie) De buschauffeur is niet in Oosterwei overvallen (wel in Goverwelle) Een ander incident vond plaats in Bloemendaal. Dat is niet bij ons. Alleen ….. het ‘bange gevoel’ van de buschauffeurs dat schijnt in Oosterwei ontstaan te zijn.
  Ongelooflijk wat een negatieve publiciteit dat allemaal teweeg brengt. Terwijl onze wijk het gezelligste dorp in Gouda is!
  Vreemd overigens dat Conexion nu wel over de Sportlaan kan rijden terwijl ze – vanwege de verkeersdrempels! – negatief reageerden op het verzoek van wijkteam Oost om een halte bij de begraafplaats te maken.

  Die camera’s voor apotheek Grendel en op de hoek van de Rijkestraat/Wiardi Beckmanstraat werden weggehaald omdat ze resultaat hadden. Onbegrijpelijk dat ze weggehaald zijn. Ze hadden boekten positief resultaat. Ze moeten zo spoedig mogelijk terug.
  Vanavond komt dhr. Sirre een gesproken brief voorlezen in de raad over de halte bij de begraafplaats.
  Hartelijke groet,
  Henriette

  Beantwoorden
 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Hoi Theo,
  Leuk blog. Ik zal het op mijn favorieten plaatsen en er zo af en toe een keer in kijken.
  Zo blijf je weer op de hoogte van e.e.a. Ikzelf heb (nog) geen webblog. Ik vraag me altijd af waar ik de tijd vandaan moet halen. Hoe doe jij dat toch?
  Maar goed. Een kijkje op http://www.parousia.nl en je blijft ook redelijk op de hoogte van wat er in Parousia Gouda zoal leeft en dan weet je ook waar ik druk mee ben.
  Blessies en veel zegen op je werk.
  Het was een goede avond met de kerken en de chr. fracties. We bidden voor Gouda en haar bestuurders!
  Arie Davidse

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie