,

Omroeplicentie lokale omroep blijft bij RTV Gouwestad


De gemeenteraad heeft woensdagavond besloten dat de omroeplicentie voor lokale omroep Gouda naar RTV Gouwestad moet gaan. De strijd ging tussen oud gediende RTV Gouwestad en nieuwkomer GoudaFM.
De gemeenteraad van Gouda stemde voor verlenging zendvergunning naar RTV Gouwestad: 26 raadsleden waren voor en 5 stemden tegen. Daarmee blijft de licentie voor de komende vijf jaar bij RTV Gouwestad.
Gouwestad krijgt zoals verwacht niet alleen de zendmachtiging, maar ook een jaarlijkse subsidie van 42.000 euro. Wel moet de omroep van de raad vernieuwen
GoudaFM bedankte alle gemeenteraadsleden voor de gegeven mooie complimenten aan GoudaFM: van fris, innovatief, betrokken en modern. ,,Helaas heeft dit niet geresulteerd in de bijbehorende licentieadvies en dat is jammer. Het Commissariaat voor de Media zal dit nu verder onderzoeken”, aldus de omroep op Twitter.
GoudaFM zal voorlopig doorgaan als commerciële lokale omroep en zich blijven inzetten voor de inwoners van Gouda en promotie van de stad. ,,Met zowel nieuwe als oude formats in het komende mediaseizoen hopen we de luisteraar en de kijker te blijven inspireren en informeren. Bijzondere dank gaat uit naar de partijen welke voor GoudaFM hebben gestemd. Veranderingen komen altijd voort uit een kleine groep”, schrijft de omroep
close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie