,

Nieuwe kans voor opvallend pand in GoudaDe werkgroep Mooiere Binnenstad van het Bewonersplatform heeft begin 2017 bewoners gevraagd te melden welke panden in de binnenstad extra aandacht nodig hebben. Op basis van deze meldingen zijn collega Anna van Popering en ik met enkele bewoners in februari dit jaar langs een aantal panden gegaan. 


Meerdere panden waren al bij de fractie van de ChristenUnie bekend. Voor een aantal van die panden hebben we eerder samen met Paul Abels, kerkhistoricus, al expliciet aandacht gevraagd.


Een pand die dit jaar voor het eerst werd genoemd is een bijzonder pand aan de Lange Noodgodsstraat 5-7. Het gaat om een gemeentelijk monument. Het gebouw dateert uit 1886.Paul Abels zag onlangs op Funda dat dit pand te koop staat en meldde dat op Twitter.


Authentiek pand


In februari zagen we al snel dat dit een mooi authentiek pand is. Ik schreef toen op mijn blog: “Het pand aan de Lange Noodgodsstraat ziet er nog heel authentiek uit en heeft nog een leuke ouderwetse etalage. Het onderhoud is echter al weer even geleden en dat is jammer, want het pand is het waard om goed te onderhouden.”


Het pand staat nu te koop bij Alpha Makelaardij voor € 235.000,-.
In de advertentie voor dit pand staat interessante informatie:


“Bijzonder binnenstadspand: de hoedenwinkel met de markante winkelpui en bovenwoning is te koop! De winkel bevindt zich nog in oorspronkelijke staat met mooie, halfronde etalageruiten en prachtige kastenwanden. De woning heeft een eigen opgang. Het gehele pand dient te worden gerenoveerd en gemoderniseerd.”


Via huis-49232044-lange-noodgodsstraat-5-7 kunt u meer foto’s van dit bijzondere pand zien.

Mooie kans


Voor een liefhebber van een historisch pand in de binnenstad, met authentieke elementen, is dit een mooie kans. Daarbij hoop ik uiteraard dat het pand aan de buiten- en binnenzijde fraai wordt opgeknapt, zodat er weer een pand in goede staat zal zijn als we in 2022 750 jaar stadsrechten gaan vieren!

close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

6 antwoorden
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Ja, Theo….

  Ik weet het, we leven in een "bizarre tijd", en ik weet dat de "polariserende Trump" volgens jou niet deugt, en dat het verschrikkelijk is dat "het weer gebeurt"(Barcelona)…

  Waar ik echter zo benieuwd naar ben is, CONCRETE voorstellen van de CU Gouda, om zaken te verbeteren, want de ellende gaat niet vanzelf over!We hebben al zo veel getreurd…

  Veel sterkte.

  Beantwoorden
 2. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Je maak je sterk voor oude gebouwen. Theo, Wanneer maak het college zich nu eens sterk voor de oudere mens. Verzorgingshuizen dicht de oudere mens word min of meer aan hun lot overgelaten. En jullie maken zich eerst druk over een oud gebouw? Wij ouderen zijn allemaal stuk voor stuk een oud gebouw wat verwaarloosd word, gaan wij nu ook in de uitverkoop?

  Beantwoorden
 3. Theo Krins
  Theo Krins zegt:

  Graag reageer op de laatste reactie:

  Binnen de mogelijkheden die we als fractie hebben, streven we naar een goed beleid voor de ouderen in Gouda. Zo heeft de ChristenUnie binnen het college een verruiming van de huishoudelijke hulp ingevoerd voor de mensen die dit het meeste nodig hebben.
  Het vraagstuk van sluiting van verzorgingstehuizen ligt ons na aan het hart. Omdat deze huizen niet onder de gemeente vallen (het is Rijksbeleid) is de invloed van de gemeenten op het sluiten van deze huizen nihil. Wij zetten ons in om in overleg met de bestuurders van de verzorgingstehuizen de overgang van gemeentelijke ondersteuning (Wmo) en verzorging in verpleeghuizen (Rijk) zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.
  Inderdaad is er minder geld beschikbaar voor ondersteuning van ouderen. Tegelijkertijd kunnen ouderen in Gouda een beroep doen om voorzieningen als vervoer, aanpassingen van woningen, huishoudelijke hulp, hulpmiddelen en andere vormen van ondersteuning. De ChristenUnie zet zich in om deze ondersteuning zo goed mogelijk vorm te geven.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie