Nieuwe fractievoorzitter en (burger) raadsleden ChristenUnie

Anna van Popering-Kalkman is vanaf nu fractievoorzitter van de ChristenUnie in Gouda. Zij was eerder al gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen in 2022. Als fractievoorzitter volgt ze Theo Krins op, die op 5 juli afscheid heeft genomen. Anna is advocaat-partner bij Bos van Eck Advocaten in Gouda. Daarnaast is zij al zeven jaar raadslid, waarbij ze zich onder andere inzet voor onderwijs, economie, cultuur, veiligheid en financiën.

Petra Hamm-van Bodegraven is op 5 juli geïnstalleerd als raadslid voor de ChristenUnie. Petra is de afgelopen vier jaar als burgerraadslid betrokken geweest bij de fractie, zodat ze al ruime ervaring heeft met de Goudse politiek. Zij was in de afgelopen periode actief betrokken bij het thema duurzaamheid. In het dagelijks leven werkt ze als toezichthouder bij de Nederlandse Zorgautoriteit, zodat ze veel deskundigheid heeft op het gebied van financiën en zorg.

Gert van den Brink en Mirjam Roos zijn geïnstalleerd als burgerraadsleden. In deze rol ondersteunen ze de fractie, door deel te nemen aan fractievergaderingen en commissievergaderingen. Gert zal zijn deskundigheid inzetten voor het thema Financiën; Mirjam zal zich richten op Ruimtelijke Ordening.

Fractievoorzitter Anna van Popering-Kalkman: “Met deze wisselingen staat een sterk team klaar voor de komende periode. We gaan met vertrouwen en enthousiasme aan de slag voor Gouda!”

Op de foto: Anna van Popering-Kalkman, lijsttrekker, Wout Schonewille, Christiaan Quik, Petra Hamm van Bodegraven, Mirjam Roos en Gert van den Brink

© foto: Theo Krins