,

Mohammed naar Den-Haag!

Op 12 september 2012 hebben we een historische dag beleefd. Nog nooit haalde de VVD zoveel zetels in het parlement en niemand had verwacht dat deze partij en de PvdA zoveel zetels in de wacht zouden slepen.

Toen ik rond 21.00 uur de eerste prognose zag kon ik mijn ogen niet geloven. Wat een slagveld. Twee reuzen en daarna heel lang niets. Vervolgens enkele partijen met tussen de 12 en 15 zetels en tenslotte nog wat partijen met minder dan 10 zetels.

Ik realiseerde me meteen dat voor collega raadslid Mohammed Mohandis (PvdA, nummer 33 op de landelijke lijst) een droom werkelijkheid ging worden. Al jarenlang is hij actief in de politiek en kreeg landelijke bekendheid toen hij voorzitter was van de Jonge Socialisten. Hij werd genomineerd voor de  TANS Talents Award (2010) en Jong raadslid van het Jaar (2007 en 2008). Ook in Gouda heeft hij zich gemanifesteerd, al was dat vooral buiten de raad.
Hij kan nu de komende jaren zijn talenten gaan inzetten in de Tweede Kamer en ik wens hem daarbij veel succes!

Ik baalde ervan dat de ChristenUnie opnieuw op verlies stond en genoegen dreigde te moeten nemen met 4 zetels. Ik was daarom erg opgelucht toen net na middernacht de partij weer op 5 zetels stond en dat ook heeft vast weten te houden.
In Gouda zijn we heel licht gegroeid en het mooi om te constateren dat we in Gouda een trouwe achterban hebben.

Voor de SGP was het feest en de jarige Kees van der Staaij kreeg een prachtig verjaardagscadeau, doordat ze er een derde zetel bij hebben gekregen.

Ik ben dankbaar dat de ChristenUnie en de SGP samen nu 8 zetels in het parlement hebben. Ofschoon we als christenen het niet zoeken in de macht van het getal, is het toch fijn om het werk met meer mensen te kunnen te doen en bij stemmingen in de Tweede Kamer ook beter het verschil kunnen maken.

Voor het CDA waren de druiven zuur. Het verwachte verlies kwam er daadwerkelijk en het zal voor deze partij erg wennen zijn om met zo’n kleine fractie te moeten verder gaan. Het zal nog een hele uitdaging worden voor deze partij om de kiezers terug te winnen. Ze zal wat mij betreft dan toch een meer helder profiel moeten gaan krijgen.

Het wordt nu een spannende tijd rond de formatie en er zal de komende tijd naar verwachting veel radiostilte in acht worden genomen.

Helaas heeft een meerderheid in de Tweede Kamer besloten de koningin geen rol meer te geven en daarom hebben de fractievoorzitters nu zelf besloten dat Henk Kamp (VVD) als verkenner gaat optreden om te peilen wat er bij de verschillende partijen leeft.

Over een week brengt hij daarover verslag uit en dan zal er naar verwachting een informateur worden benoemd.
Het ligt in de lijn van de verwachting dat er wordt aangestuurd op een kabinet van VVD en PvdA, aangevuld met één of twee andere partijen, om ook in de Eerste Kamer een meerderheid te hebben.

Het meest logisch kabinet is naar mijn mening: VVD – PvdA – CDA. Het CDA ligt namelijk bij beide andere fracties goed, is een echte bestuurderspartij en kan het nodige masseerwerk verrichten tussen de twee andere partijen.

We mogen hopen dat we een kabinet krijgen die de belangen van ons land op een goede wijze zal behartigen en ook oog zal hebben voor wat er leeft in de volle breedte van onze samenleving.

close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

1 antwoord
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  tnistomBeste Theo,

  Leuke berichtgeving en succes aan allen die zich in gaan zetten.

  Afstraffing CU lijkt mij terrecht , linkse karakter wordt in de media niet tegen gesproken en dat vertaald zich in het verlies van een zetel. CDA is helemaal afgeserveerd om naar mijn mening zelfde reden.(?)

  SGP een echte concervatieve Christelijke patij staat voor zijn "C", beloning terecht vind ik.

  Geweldig een Goudse marokkaan in de PVDA, gaat hoop ik zorgen dat de 600 ratjes die hier in GOUWROKKO geregistreerd staan in het justitioneel archief (bekend bij de politie met foto en vingerafdruk)aangepakt gaan worden.

  Gr.

  Klaas

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie