,

Menselijke maat vraagt om zorg op maat!

Gouda – Als afsluiting van de week van Zorg en Welzijn presenteerde de ChristenUnie zaterdag 15 maart een Actieplan ‘Uw zorg is onze zorg’ als een recept voor blijvende betaalbare zorg dichtbij mensen. Wout Schonewille heeft namens de ChristenUnie Gouda dit plan overhandigd aan ’t Swanenburghs Hofje om vrijwilligers en mensen in de zorg, hulpverleners en hulpvragers, een hart onder de riem te steken.

‘We staan aan de vooravond van grote veranderingen in de zorg. Dat is niet alleen nodig omdat de zorg anders onbetaalbaar wordt maar voor de ChristenUnie geldt vooral dat het recht doet aan de gemeenschapskracht.’ Volgens Wout Schonewille is de zorg nu teveel opgesloten in instituties en bureaucratie wat een enorme afstand geeft naar de zorgvrager. Nu de zorgtaken op het bordje van de gemeente komen wil ChristenUnie Gouda dat de menselijke maat leidend is.

De komende vier jaar wil Wout Schonewille, de zorgexpert binnen de fractie, daarom dat er in Gouda keuzevrijheid blijft in de zorg. ‘Effectieve zorg sluit aan bij de identiteit van de zorgvrager en ook het Persoonsgebonden Budget moet blijven bestaan’. Ook moet er volgens de ChristenUnie  een verbinding gelegd worden tussen formele en informele zorg. Professionals en vrijwilligers moeten goed met elkaar samenwerken. Er zijn vele vrijwilligers werkzaam in de zorg en die zijn van grote waarde voor de zorg en dat wil ChristenUnie Gouda waarderen met een taart. Namens het bestuur van ’t Swanenburghs Hofje, een eeuwenoud hofje van waaruit mensen met maatschappelijke en psychosociale problemen worden begeleid, nam Gert Vink de taart en het actieplan in ontvangst. Schonewille: ‘al die vrijwilligers zoals bij ’t Swanenburghs hofje, Stichting Present en in de zorginstellingen in Gouda verdienen het om in de schijnwerpers gezet te worden’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie