,

Koninklijke onderscheiding voor Theo Krins

Afgelopen maandag 5 juli 2021 heeft Theo Krins afscheid genomen van de gemeenteraad van Gouda. Theo zat sinds 2007 voor de ChristenUnie in gemeenteraad. Vanaf 2014 was hij fractievoorzitter van de ChristenUnie in Gouda. Theo heeft zijn werk in de gemeenteraad met veel inzet en ambitie vormgegeven. Hij heeft dit werk met passie voor de stad Gouda en haar inwoners gedaan.
Voor zijn inzet de afgelopen 14 jaar, is Theo tijdens zijn laatste raadsvergadering Koninklijk onderscheiden. Uit handen van burgemeester Verhoeven ontving hij zijn onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In zijn afscheidsspeech liet Theo weten dat hij bijna altijd van het raadswerk heeft genoten maar ook dat hij zich heeft vastgebeten in verschillend onderwerpen waaronder ‘veiligheid’ en de ‘historische binnenstad’. Ook haalt Theo zijn 800 weblogs aan, die hij tot dat moment heeft geschreven en die door velen gewaardeerd werden. Hij besluit zijn toespraak door te danken voor or de prettige contacten en constructieve samenwerking en wenst de aanwezigen alle goeds, veel wijsheid en liefde voor de stad, maar bovenal de zegen van God toe!

Burgemeester Pieter Verhoeve start vervolgens zijn toespraak door te stellen dat gedrevenheid een naam heeft, namelijk Theo Krins. En dat de afgelopen jaren de politieke gemeenschap van Gouda, ja heel de stad, heeft genoten van Theo zijn enthousiasme en betrokkenheid. Volgens de burgemeester zou je Theo’s passie voor de stad misschien wel een roeping kunnen noemen. Hij noemt diens lange staat van dienst en zijn inzet voor onder andere het opknappen van panden in de binnenstad en het stimuleren van een betere veiligheidsaanpak. Pieter Verhoeve sluit zijn toespraak af met de woorden dat het Zijne Majesteit het heeft behaagd Theo tot onderscheiden tot lid in de Orde van Oranje Nassau!

Als bestuur zien we Theo’s benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau als een welverdiende erkenning voor al het werk dat hij heeft verzet. Theo heeft mede door zijn vele contacten een prominente plaats binnen de gemeenteraad en binnen onze stad verworven.

Wij feliciteren Theo van harte met zijn onderscheiding!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie