,

Kies op 19 maart voor de ChristenUnie

De campagne zit er bijna op. We zijn de afgelopen weken op allerlei plaatsen en manieren actief geweest met campagne voeren en hebben aan heel wat debatten meegedaan.
Het was een enerverende tijd en de vele positieve reacties waren hartverwarmend. Mooi om te ervaren dat de inzet van de fractie van de ChristenUnie voor onze stad niet onopgemerkt is gebleven en dat dit wordt gewaardeerd.
We hebben de afgelopen jaren bewust gekozen voor de inhoud, waarbij we op allerlei onderwerpen ons stempel hebben gedrukt. 

Wat heeft de ChristenUnie concreet gedaan?

Concrete zaken waarvoor we ons de afgelopen jaren hebben ingezet zijn o.a.
– Betere gladheidsbestrijding (Witboek)
– Meer aandacht voor groenonderhoud (Groenboek)
– Efficiente belasting inning (Paarsboek)
– Op orde krijgen van de gemeentelijke financiën 
– Focus op harde aanpak criminaliteit, maar daarnaast ook preventie en perspectief bieden. Daarnaast ook meer aandacht voor het gezin van de dader
– Groenhovenbad (door voorstel van ChristenUnie geen kleiner bad gekomen)
– Armoedebeleid en terugdringen achterstand bij schuldhulpverlening 
– Stadsmarketing, toeristische bewegwijzering en gratis WifI in de binnenstad
– Huisvestingsbeleid scholen
– Convenant Sport en Alcohol
– Terugdringen zwaar verkeer door de Joubertstraat en Binnenpolderweg
– Aanscherping hondenpoep beleid 
– Meer aandacht voor particulier initiatief bij aanpak leegstand panden
– Fairtrade en Millenniumgemeente
– Herstel Hofje van Jongkind (Zeugstraat)

Zie ook 100e blog van collega Gerard Schotanus!

Ruime keuze

En nu is het bijna zover: op 19 maart mag u uw stem gaan uitbrengen voor een kandidaat van één van de partijen in Gouda. U heeft dit jaar de keuze uit maar liefst 13 partijen.

Als die 13 partijen allemaal een plekje in de nieuwe gemeenteraad gaan krijgen, worden het straks opnieuw lange vergaderavonden en wordt het spannend met hoeveel partijen er moet worden samengewerkt om een meerderheid voor een college te krijgen.


Nationaal en lokaal

De ontwikkelingen in de landelijke politiek en het (gebrek aan) vertrouwen in landelijke partijen zullen ook dit jaar absoluut een rol gaan spelen in de stemkeuze van de kiezers. 
Ik blijf het opvallend vinden dat een aantal kiezers zoveel verwacht van lokale partijen, terwijl ook de landelijke partijen, zoals ChristenUnie Gouda, een sterk lokaal georiënteerd beleid voeren en vanuit Den-Haag veel nuttige kennis krijgen aangereikt.

Aan u de keuze!
Maar goed, het laatste woord is nu aan u!
U bepaalt welke kandidaten er straks daadwerkelijk in de gemeenteraad komen. U kiest namelijk niet voor een partij van uw voorkeur, maar voor een specifieke kandidaat van de partij van uw voorkeur.

Een kandidaat kan zelfs met voorkeurstemmen in de raad komen als zij of hij 25% van de kiesdeler heeft gehaald. De kiesdeler is het aantal geldige stemmen gedeeld door het aantal zetels in de raad. En daar neem je dus 25% van.

Weet in ieder geval dat het team van de ChristenUnie er klaar is voor om, met naar we hopen minimaal 3 mensen in de raad, actief en betrokken een steentje bij te dragen aan het besturen van de stad Gouda. Met uw steun zijn we Samen Sterk!


www.goudakiest.nl


close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

10 antwoorden
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  jammer nieuwe kandidaat raadsleden stralen niet echt het gevoel van CU uit.Alleen de eigen wereld en verder niets. Jammer dat Gerard er mee gestopt is dat was een kanjer

  Beantwoorden
 2. Anoniem
  Anoniem zegt:

  De CU heeft ingestemd met zeer forse uitbreiding van zware industrie langs een woonijk.

  Dat staat helaas niet in het lijstje van prestaties.

  Beantwoorden
 3. Rolph
  Rolph zegt:

  De Christen Unie is positief zichtbaar in Gouda.

  Ik merk een gedrevenheid bij de lijsttrekker om Gouda positief op de kaart te zetten en recht te doen aan de belangen van iedereen.

  Helaas kun je het bij verschillende belangen niet iedereen naar de zin maken. Je kunt er wel naar streven het zo goed mogelijk te doen.

  Ik maak morgen zeker gebruik van mijn stemrecht.

  Beantwoorden
 4. Gerard
  Gerard zegt:

  Leuk dat je mijn 100e weblog hebt genoemd. Bedankt! Ik heb het raadslid zijn altijd als plezierig ervaren. We hebben een Gouden Stad waar elk raadslid zich voor in moet zetten. Met veel vertrouwen geef ik het stokje door aan de nieuwe jonge ploeg. Succes toegewenst.

  Beantwoorden
 5. Arjen
  Arjen zegt:

  De reactie van Anoniem 18-03-2014 09:14 doet helaas geen recht aan de vele inspanningen die (ook) de afgelopen 4 jaar weer door CU Gouda zijn getroost. Wanneer je het BLOG archief van Theo Krins in alle oprechtheid en op de juiste merites weet te beoordelen, dan zijn er juist veelomvattende dossiers op een integere wijze aan de kaak gesteld waarbij niet het partijbelang (en zeker niet binnen vier opgetrokken muren!) maar juist het belang van de voltallige Goudse bevolking prevaleerde. Mede door de gedrevenheid van Theo heeft de CU veelal constructief (mede) aan oplossingen bijgedragen om partijen tot elkaar te brengen en Gouda weer op een positieve manier in het licht te zetten.

  Beantwoorden
 6. Anoniem
  Anoniem zegt:

  De CU heeft ingestemd met zeer forse uitbreiding van een winkel tbv H&M in de oude monumentale beschermde binnenstad.

  Ook deze slechte keuze staat helaas niet in het lijstje van prestaties.

  Beantwoorden
 7. Arjen
  Arjen zegt:

  Beste anoniem, Niet de Christen Unie, maar . . . . . . .
  (Goudse Post| 28 maart 2012: GOUDA). De rechtbank heeft de bezwaren van de omwonenden van de Slapperdel tegen de komst van H&M aan de Kleiweg ongegrond verklaard.

  Beantwoorden
 8. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Beste Arjen, voor de volledigheid dan maar. Omdat het bestemmingsplan diende te worden aangepast,betrof het een uitgebreide procedure omgevingsvergunning activiteit bouwen Kleiweg 27-31. Daarvoor dient de GEMEENTERAAD een verklaring van geen bedenkingen af te geven. De CU heeft daarmee ingestemd en is daardoor mede grondlegger geweest voor dit bouwplan! Er zijn diverse rechtszaken geweest, waarvan de bewoners deels in het gelijk zijn gesteld (parkeercompensatie). De gemeente heeft daarna de omgevingsvergunning aangepast in haar voordeel, dus niet zoals beloofd en afgesproken was. Veel gemaakte afspraken met de bewoners in dit proces zijn NIET nagekomen door deze gemeente. Het gezamenlijk zoeken naar aanvaardbare oplossingen was al helemaal niet mogelijk vanuit de politiek en de gemeente.

  Beantwoorden
 9. Arjen
  Arjen zegt:

  Beste Anoniem, dank voor je zeer uitvoerige toelichting. Politiek is net als in de sport: je hebt winnaars en verliezers tenzij er sprake is van gelijk spel.

  Ik ben geen sportkijker maar de interviews met de analyses van de spelers en trainers boeien mij altijd wel. De partij die wint vertelt altijd hoogdravend over hun voorbedachte plannen en dat ze daarin geslaagd zijn. ''We hebben met succes al onze
  strategieën uitgevoerd en hebben uitbundig getraind!'' Vervolgens komt de verliezende partij aan het woord. Die vertelt dat de ''spelers niet fit waren, zij de kansen niet kregen die ze wilden, de weersomstandigheden slecht waren, de scheidsrechter hen niet goedgezind was'', enzovoorts.

  Wat is het verschil tussen een winnaar en een verliezer? Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus. Wanneer ik deze beeldspraak op mijzelf betrek, dan kan heb – ook – ik de ene keer kans een winnaar zijn en de andere keer weer een verliezer; en dat laatste geeft dan uiteraard een zeer wrange smaak.

  Wanneer ik dit spiegel naar het politieke veld: ook daar zijn er winnaars en verliezers;
  ook de CU heeft de afgelopen raadsperiode wel eens moeten slikken, omdat een willekeurig Raadsbesluit indruiste tegen de principes waar CU voor staat.

  De kiezer heeft gisteren opnieuw gesproken. Voor nu hebben van oudsher gevestigde partijen bij de GR 2014 het veld moeten ruimen of met minder spelers in het veld genoegen moeten nemen. Dat is democratie.

  Theo en zijn CU-team mochten hun bijdrage in de Goudse politiek van de afgelopen 4 jaar bekroond zien, en niet in mindere mate de inspanningen die de afgelopen weken getroost zijn. Onder de CU stemmers dit jaar wellicht geen bewoners nabij de H&M, maar wel door vele andere Gouwenaars wat de CU uiteindelijk een zetel winst opleverde.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie