, , ,

Kersvers raadslid Alexander Wanders stelt zich voor

Mijn naam is Alexander Wanders. Ik ben getrouwd met Julia en samen zijn we ouders van Jaffe (2). We wonen met veel plezier in de wijk Kort Haarlem en kerken in de Hervormde Gemeente te Stolwijk (wijk 2). Ik ben geboren en getogen in Gouda. Opgegroeid in Goverwelle en later in Bloemendaal gewoond. Na het behalen van mijn mavo diploma aan de GSG Leo Vroman heb ik mijn havo diploma behaald aan het voormalig ID College (nu MBO Rijnland). Voor bijbaantjes had de Goudse horeca mijn hart waar ik op de Markt in de bediening heb gewerkt naast mijn studie. Mijn hobby’s zijn koken, reizen, muziek luisteren en sporten.

Ik word geboeid door maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. In de HBO-studie bestuurskunde/ overheidsmanagement vond ik de studie die mij op het lijf geschreven was. Na het behalen van mijn bachelor in 2018 ben ik aan de slag gegaan bij de gemeente Zoetermeer op het snijvlak van economie en gebiedsontwikkeling. Na een uitstap naar een startup ben ik in 2020 weer teruggekeerd bij de gemeente Zoetermeer waar ik nu werk als senior projectmanager / strategisch adviseur. Hier werk ik aan projecten op het gebied van wijkontwikkeling, publieke gezondheid en de omgevingsvisie.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in wat er in de wereld en in mijn nabije omgeving gebeurt. Dit is aangewakkerd doordat mijn moeder met haar ouders en zus in 1976 moest vluchten voor dictator Pinochet van Chili naar Nederland. Mijn opa was politiek actief, werd daarom vervolgd en ter werk gesteld in een concentratiekamp. Deze familiegeschiedenis heeft impact op mij gehad en mijn interesse in de politiek verder versterkt. 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 heb ik mij aangemeld om te helpen bij het opstellen van het verkiezingsprogramma van de CU Gouda. Ik heb hiervoor diverse ondernemers in Gouda gesproken en dat vormde input voor de economie paragraaf van het programma. Vervolgens mocht ik op plek 7 van de kandidatenlijst staan. 

Sinds 6 november 2023 mocht ik mij voor CU Gouda inzetten als burgerraadslid. Dit ervaarde ik als eervol werk waarin ik onze kiezers mag vertegenwoordigen in verschillende commissies van de Goudse gemeenteraad. Zo heb ik het woord gevoerd over diverse woningbouwontwikkelingen in de stad, re-integratiebeleid en de toekomst van GOUDasfalt

Op 17 januari 2024 ben ik geïnstalleerd als gemeenteraadslid. Ik neem deze plek over van Daphne Super die de afgelopen 8 maanden Lennart Visser heeft vervangen. Lennart heeft vorig jaar een heftig ongeluk gehad en herstelt hiervan. Wederom eervol werk om te mogen doen. Het geeft mij enorm veel energie om de stem van onze achterban te verwoorden in de gemeenteraad, mee te denken en te beslissen over de toekomst van Gouda.

Gouda is een bijzondere stad vanwege haar historie, regionale rol voor diverse voorzieningen en diversiteit aan inwoners. Er spelen diverse vraagstukken die de komende jaren aandacht vragen en veel Gouwenaars direct raken. Denk aan een tekort aan woningen, mobiliteittransitie, parkeren, veiligheid, ruimte voor werken, energietransitie en bodemdaling.

Dat ik mag weten dat ik het niet van mijzelf kan verwachten, maar al mijn vragen en dilemma’s bij God mag brengen geeft mij rust en houvast. Ik vind het belangrijk om politiek te bedrijven vanuit het uitgangspunt dat wij onze naasten liefhebben als onszelf en dat we daarmee ook een schild voor de zwakkeren mogen zijn. In mijn tijd als raadslid zal ik daarnaar streven met vallen en opstaan.

In het weekend ben ik vaak in de binnenstad te vinden voor een rondje over de Markt of een hapje/drankje. Als je vragen hebt of je wil nader kennismaken dan ben ik goed te bereiken via een mailtje naar alexander.wanders@cugouda.nl. Via Instagram kun je mijn avonturen als raadslid ook volgen: @Alexander.Ricardow

 

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie