,

Kabinet, ontzie de kwetsbare groepen!

Kerk in Actie heeft namens de protestantse diaconieën een brandbrief gestuurd aan kabinet Rutte.
In deze brief werd vooral gepleit om de kwetsbare groepen te ontzien bij bezuinigingen.

Hierop kwamen vele positieve reacties uit het land, waaronder vanuit de kerken van Burgum. Zij hebben het initiatief genomen tot een petitie die stem geeft aan de bezorgdheid van kerkelijke gemeenten en parochies, kerkleden en andere bezorgde Nederlanders over de gevolgen van het kabinetsbeleid. Ze willen deze petitie aanbieden vanuit bijbelse motieven voor rechtvaardigheid, om kwetsbare groepen die in Nederland vaak niet gehoord worden, een krachtige stem te geven. Want doorgaan op de reeds ingeslagen weg is blijkens de petitie onverantwoord en niet rechtvaardig omdat de gevolgen voor deze groepen ingrijpend zullen zijn.

De inzet is om voldoende stemmen te verzamelen voor de petitie en deze vervolgens aan te bieden aan minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De petitie is te ondertekenen op http://ontziekwetsbaren.petities.nl
Graag ondersteun ik deze actie, aangezien ik begrijp dat we drastisch moeten bezuinigen, maar we moeten de kwetsbare groepen ontzien!

close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

1 antwoord
 1. Fred IJspeerd
  Fred IJspeerd zegt:

  UITSTEKEND INITIATIEF

  Enige nuance van deze brandbrief lijkt mij op zijn plaats.

  Dit kabinet is goed bezig waar het gaat om het woud aan regelingen en bijbehorende uitkeringsinstanties waar de kwetsbare burger (gedwongen) mee te maken heeft, terug te brengen. Met de Wet werk naar vermogen in de parlementaire pijplijn komt de regie weer te liggen bij de gemeenten. Onder de Armenwet zoals die tot 1965 (= invoeringsdatum Algemene Bijstandswet)gold, lag de regie ook bij de gemeente. Bezuinigingen worden dan gerealiseerd door:
  1. gemeenten te dwingen om de (kwetsbare) burger centraal te stellen;
  2. besparingen op de uitvoeringskosten die nu nog gemoeid zijn met al die uitvoeringsinstanties.

  Het punt waar ik het met de brandbrief wel volledig eens ben, is wat er onder de regie van gemeenten nog mogelijk is. Gouda heeft nu al een tekort op de WWB. Het rijk zou dus wat meer belastingcentjes van ons allemaal mogen overhevelen naar de gemeenten. Wat meer belastingcenten kunnen bijvoorbeeld worden gevonden door de aftrek van de hypotheekrente te wijzigen in aftrek van de aflossing van hypotheekaflossing.

  Vanuit

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie