,

Inbrekers in beeld!


Aanpassing subsidie voor inbraakwerende maatregelen


Het aanbrengen van inbraakwerende maatregelen vermindert het risico op een inbraak in uw woning. De gemeente Gouda stimuleert al enige jaren woningeigenaren in Gouda om inbraakwerende materialen aan te schaffen door middel van een subsidieregeling. De regeling is nu aangepast!
Om het aantal inbraken in gouda verder te verminderen is de subsidieregeling voor eigenaren van woningen in Gouda verder uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om subsidie aan te vragen (max. € 250,-) voor aanschaf van een wifi-camera of video-deurbel.

In het recente verleden was het verplicht om e.e.a. te laten installeren en dan was het financieel veelal niet aantrekkelijk, terwijl de politie er baat bij heeft dat zoveel mogelijk mensen beeld materiaal kunnen leveren.
Om voor subsidie in aanmerking te komen is het noodzakelijk om de nieuwe camera aan te melden bij het project Camera in Beeld van de politie. Dit is een databank waarmee de politie snel kan zien op welke camera’s een beroep kan worden gedaan als zich een misdaad voordoet.
In het AD licht politiechef Ruud van Es toe: “De beelden worden dan door ons bekeken, maar kunnen ook na toetsing door het Openbaar Ministerie worden ingezet in bijvoorbeeld opsporingsprogramma’s.”
De ChristenUnie heeft in het verleden gepleit voor meer mogelijkheden voor het faciliteren van camera’s bij inwoners in Gouda en we zijn daarom blij dat deze mogelijkheid nu is toegevoegd aan het subsidie systeem.
close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

3 antwoorden
 1. Wim van Beek
  Wim van Beek zegt:

  Jammer dat het alleen voor eigenaren geld, niet voor huurders.
  Het argument dat dit soort installaties bouwactiviteiten (draden ed) nodig maakt, is achterhaald omdat veel van dit soort systemen op batterijen werken en via WiFi aangesloten worden.

  Ik zou ervoor willen pleiten om dit breder uit te rollen en dus ook voor huurders.

  Beantwoorden
 2. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Meer van hetzelfde! Blijven jammeren, en niet echt optreden.

  We komen politieagenten te kort omdat de regering het zo wil. Ik vind dat zeer onrechtvaardig ten opzichte van de eigen bevolking, en ten opzichte van de hard werkende agenten, die dagelijks veel te verduren krijgen.
  Misschien moeten we de multi-culti potten geld eens aanspreken…

  Beantwoorden
 3. Ben
  Ben zegt:

  Intussen 1 aangeschaft. Werkt super. Als ik ergens anders ben ontvang ik toch beelden en deze kan ik 1 jaar bewaren.

  Ik heb de camera gemeld

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie