,

Gouwenaars zijn top!


Op de Goudse Markt werd op zaterdag 2 januari een feest gehouden om alle prijzen te vieren die Gouda in 2015 in de wacht heeft gesleept.
Voor Gouda was 2015 een ongelooflijk mooi jaar: ‘Beste binnenstad’, Beste warenmarkt‘ en ‘Beste bibliotheek‘. Daarnaast is Gouda 2e geworden bij Evenementenstad van het jaar 2015, heeft het de Beste speeltuin in Zuid-Holland en is de schouwburg opnieuw genomineerd voor Beste Theater.
Om dat  allemaal te vieren hebben de gemeente, culturele instellingen, de winkeliers en de marktkooplieden de handen ineen geslagen voor een feest van 14.00 tot 19.00 uur op en rond de Markt.
Toast


Om 17.00 uur was er een officieel moment: burgemeester Milo Schoenmaker  en de kinderburgemeester Julie-Anne Conradi brachten met alle aanwezigen een toast uit op het nieuwe jaar en de behaalde Goudse successen. 

Het was lekker druk op de markt en het was goed om met elkaar te vieren dat we een geweldige stad hebben en de burgemeester heeft gelijk: we moeten vooral trots zijn op de Gouwenaars die dit alles tot stand hebben gebracht, want samen maken we de stad!


close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

22 antwoorden
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Het wordt zo vermoeiend al die schijnschoonheid terwijl er sociaal economisch steeds meer mensen buiten de boot vallen. De donderdagmarkt gezien met diverse kramen waar van armoede ronduit troep wordt verkocht?

  En, nu op stralend op de foto Theo met je grootste politieke tegenstander in het vorige politieke jaar? Veelzeggend weer.

  Beantwoorden
 2. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Het wordt zo vermoeiend al die schijnschoonheid terwijl er sociaal economisch steeds meer mensen buiten de boot vallen. De donderdagmarkt gezien met diverse kramen waar van armoede ronduit troep wordt verkocht?

  En, nu op stralend op de foto Theo met je grootste politieke tegenstander in het vorige politieke jaar? Veelzeggend weer.

  Beantwoorden
 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Als Gouda werkelijk top is, dan mogen we m.i. verwachten dat de Bestuursovereenkomst met het COA straks ook top zal zijn. Dat lijkt me een zeer interessante uitdaging.

  Als eenvoudige, bezorgde bewoner uit Gouda Noord, moet ik het nog zien !

  Beantwoorden
 4. Theo Krins
  Theo Krins zegt:

  Uiteraard is er in Gouda nog genoeg te doen. Zie ook de nieuwjaarswens die we in de Krant van Gouda hebben geplaatst ten aanzien van de zorg die wordt aangeboden in Gouda. Die moet in 2016 echt beter!

  Maar we mogen ook de mooie dingen met elkaar vieren en ja, dat kan ook met "politieke tegenstanders", want we zullen toch echt SAMEN de stad moeten besturen.

  Beantwoorden
 5. Anoniem
  Anoniem zegt:

  De massale aanrandingen in Duitsland en Zweden (al jarenlang ben je daar je leven als vrouw niet zeker) laten zien dat de mensen uit de MENA landen met de overgang van de grens niet hun opvattingen en waardeloze overtuigingen achter zich laten.

  Dat het stadsbestuur ondertussen de wijk Gouda Noord lastig valt met zaken die niet goed te reguleren vallen vind ik een kwalijke zaak. Het enige wat telt is de centen. Job Cohen zei jaren geleden al in Vrij Nederland (hoe boeiend deze titel) dat er een ware asielindustrie bestaat.

  Even voor de duidelijkheid. Rogier Tetteroo beweerde dat hij de macht heeft, en als raadslid hoor je kritische vragen te stellen over beleid, ook dit jaar. Dat je de discussie en het debat niet hebt omarmd, dat maakt de CU in Gouda ongeloofwaardig. Triest genoeg.

  Beantwoorden
 6. Theo Krins
  Theo Krins zegt:

  Dat er verschillende gevoelens leven over de komst van een AZC is me duidelijk en ik vind dat ook begrijpelijk.
  De ChristenUnie heeft met de meeste andere fracties tot op heden niet voor een debat gekozen omdat we ruimschoots in de gelegenheid worden gesteld om het proces te volgen en aandachtspunten mee te geven. Een debat is geen doel in zichzelf!

  Beantwoorden
 7. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Een debat zal toch dienen om parameters van te voren vast te stellen, zoals het CDA bijvoorbeeld ook heeft willen bepleiten?

  Het zou eerlijker zijn als het grote publiek ook weet dat mensen niet wilden debatteren uit angst voor toestanden als in andere steden voorkwam. Dat heet zwichten voor intimidatie, en dat vind ik de Goudse politiek aan te rekenen.

  Het proces volgen zou helemaal boeiend zijn als politici ook aanwezig mogen zijn bij bijvoorbeeld het bewonersplatform overleg, wat niet het geval is. Er zijn inloopavonden georganiseerd na een genomen besluit, zoals ook de vorige keer besluiten werden genomen buiten bewoners om. Tevens maakt de gemeente geen volledige verslagen van wat er bij het platform gebeurd, dus het is helemaal niet goed te volgen wat er gebeurd.

  Voor mij valt het echt niet goed te praten. Sorry.

  Maar inderdaad. Er is iets geregisseerd met een memo die dan toch nog werd opgesteld, een enkele burger (met contacten) was aanwezig op de publieke tribune omdat men wist dat het aan de orde kwam, en toen zijn er aandachtspunten meegegeven. Dat is correct.

  Beantwoorden
 8. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Sorry Theo. "Het proces volgen en aandachtspunten meegeven", dat is toch niet waartoe een politicus op aarde is? De enorm softe, zichzelf wegcijferende en bewoners niet serieus nemende opstelling van veel Goudse gemeenteraadsleden is ergerniswekkend; ik probeer het maar te negeren en dat is niet zo moeilijk – over het AZC wordt in de gemeenteraad überhaupt niet gedebatteerd. Wel over een anti discriminatie notitie (te zot voor woorden).

  GBG krijgt mijn stem, want die partij luistert wel naar burgers, overigens zonder ze naar de mond te praten. Partijen las de CU proberen achter de schermen alleen maar te verhinderen dat er in openheid over de komst van een massaal AZC in Gouda noord wordt gesproken. Met bewoners mag alleen worden overlegd over triviale uitvoeringszaken, over of en wat voor AZC er komt, of waar , hebben ze geen moer te vertellen.
  De foto van de fractievoorzitter van de CU en wethouder "ik heb de macht" Tetteroo is veelzeggend.

  Beantwoorden
 9. Theo Krins
  Theo Krins zegt:

  Beste mensen, moet nu echt iedere gelegenheid worden aangegrepen om over het AZC te beginnen. Geniet ook van de zaken die ik in deze blog noem.

  Verder zou ik het op prijs stellen als de feiten mogen spreken rond het AZC. Zowel in de raadszaal als tijdens overleggen is de ChristenUnie heel helder in het noemen van aandachtspunten en wij zijn tot op heden de enige fractie die daar heel helder over is.
  Verder was onze fractie – samen met de SGP – de enige fractie die de moeite heeft genomen om met de bewoners uit de wijk naar het AZC in Utrecht te gaan om te bezien waar we op moeten letten.
  Ik snap dat een aantal mensen graag een debat had gewild, maar dat was dan wel voor de bühne, aangezien het hier om een college bevoegdheid gaat. Volgens mij heeft de wijk er meer aan dat er een goede bestuursovereenkomst komt!

  Beantwoorden
 10. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Dat is wel begrijpelijk wat je nu schrijft, Theo. Maar het is een feit dat het College NIET WERKT AAN VERTROUWENSHERSTEL zoals op 8 juli nadrukkelijk beloofd, en ook dat er geen plannen zijn gemaakt in samenwerking met de wijk. Het wordt Gouda Noord opnieuw opgedrongen.

  Dat het AZC blijft op-poppen is denk ik omdat er geen vertrouwen bestaat meer naar de plaatselijke overheid, omdat mensen zich niet gehoord voelen. Kan begrijpen dat je dat niet prettig vindt, maar dat is wel hoe het gaat. Het wantrouwen wordt gevoed en gevoed, en aan de onderliggende zaken wordt voorbij gegaan. Dat geeft een voedingsbodem voor onvrede, dat is nogal eenvoudig. En de trein dendert maar door. En steeds meer berichten van terreur en gevaar door de enorme instroom van mensen. Vreemd dat mensen bezorgd zijn, heel vreemd.

  De vorige keer was je niet zo tevreden met een College-bevoegdheid Theo; dat is wel opvallend.

  Goed dat CU en SGP dat hebben gedaan. Van de avond met het memo herinner ik me dat het CDA ook heldere uitgangspunten heeft geformuleerd.

  Beantwoorden
 11. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Het is een fop argument dat het om een college bevoegdheid gaat. Het college kan handelen als de raad dat steunt. Aldus ook het uitgangspunt van het COA. En dit college weet heel goed dat de CU, om haar moverende redenen, als eerste klaarstond om steun te verlenen aan een groot AZC op de PWA locatie. Benieuwd hoe vrij christenen zich straks in dit AZC kunnen bewegen trouwens.

  Beantwoorden
 12. Anoniem
  Anoniem zegt:

  .. en omdat Gouwenaars top zijn verdienen ze bescherming!

  overigens is het mooi een AZC dat functioneert te bezoeken, maar Syriërs zijn geen Algerijnen, Chinezen geen Japanners, Marokkanen geen Bosniërs; kortom.

  Appels en peren vallen niet te vergelijken.

  @ anoniem 21.28. Dat is Geen Goed Bericht.

  Beantwoorden
 13. Anoniem
  Anoniem zegt:

  (West-) Europa zit in een identiteitscrisis en mist daarom de kracht om met de vluchtelingencrisis om te gaan.

  Natuurlijk behoren we onze medemens in grote nood op te vangen. Maar we hebben ook de plicht om hetgeen we hebben opgebouwd te beschermen. We moeten m.i. weer op zoek gaan naar onze eigen wortels en daar kracht uit putten !

  Beantwoorden
 14. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Finnen hebben in Helsinki tweede Keulen voorkomen.
  Ook in Zürich zelfde taferelen als in Keulen, Stuttgart en Hamburg.
  Het is oorlog mensen. Daar hoor je anders op te reageren.
  Het is óf zij Europa uit, of wij eraan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie