,

Feest in de regen!

Internationaal Militair Taptoe Gouda

Gouda is een prachtige stad voor evenementen en gisteren werd dat – ondanks de regen – weer eens beklemtoont. Zo’n 2,5 uur konden de ruim 1.000 bezoekers genieten van prachtige muziek op de Markt en het stemt me tot vreugde dat er een voornemen is om dit evenement naar een internationaal niveau te tillen en het ieder jaar te organiseren. Prima initiatief en het draagt er weer aan bij om Gouda (internationaal) op de kaart te zetten!
De avond begon met een act i.v.m. 70 jaar Gouda Vrij. Diverse militaire voertuigen reden voorbij en kinderen en ouderen vierden feest vanwege de bevrijding.
Daarna kwamen talloze bands aan ons voorbij, die meestal muziek van prima niveau lieten horen. Bijzonder was een doedelzak vanaf de toren van de St.-Janskerk en het gezamenlijke optreden van alle bands, waarbij we met elkaar het Wilhelmus hebben gezongen.
De volgende bands hebben opgetreden:
 • Buglers Quirinus Band & Bugle Corps
 • Kanonschot: Saluut Batterij Rijdende Artillerie, Amsterdam 
 • Massedband Oud-dienstplichtigen 
 • Historisch Tamboerkorps Koninklijke Marechaussee 
 • Show and Brassband Thalita 
 • Massedband Pipes and Drums 
 • The Band of Liberation & Pipes 
 • Show and Marchingband DVS 
 • Quirinus Band & Bugle Corps


Beelden zeggen meer dan woorden, daarom hierbij een uitgebreide foto impressie.

We vermaken ons prima!

Batterij Rijdende Artillerie

Toch even schrikken van kanonschot

Historisch Tamboerkorps Koninklijke Marechaussee

Show and Brassband Thalita 

Massedband Pipes and Drums

The Band of Liberation & Pipes 

Show and Marchingband DVS 

Quirinus Band & Bugle Corps

close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

6 antwoorden
 1. Low County fifes & drums
  Low County fifes & drums zegt:

  Kleine correctie, de foto's met onderschrift 'Batterij Rijdende Artillerie' zijn niet de Batterij Rijdende Artillerie, maar Low County fifes & drums, die ook meewerkten aan de taptoe.

  Beantwoorden
 2. Ria Jansen
  Ria Jansen zegt:

  Jammer dat er niets vermeldt wordt over de oude legervoertuigen uit de tweede wereldoorlog van Cor 't Gilde.
  Ook zij waren ondanks het slechte weer aanwezig en hebben er aan bijgedragen dat dit mooie evenement geslaagd is.

  Beantwoorden
 3. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Zie er gezellig uit !
  Binnenkort weer een blog over Goudse politiek? Bepaalde beladen onderwerpen horen we al een tijdje niets meer van.
  Lees alleen maar over een wethouder die geen tegenprestatie meer wil voor een uitkering en over vermoedens over asielopvang in Gouda. Lijkt me dat er genoeg problemen al liggen die niet aangepakt worden. Onveiligheid, financieel slechte positie Gouda, slecht functionerend BenW. In plaats daarvan wordt steeds over onderwerpen gesproken met een sterk landelijke dimensie.

  Beantwoorden
 4. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Ik ben het met anoniem 22.44 eens. Gouda is een verrotte, kapotte onveilige stad aan het worden, maar er wordt hoog opgegeven dat het allemaal zo mooi en voor elkaar is. Uiterlijke schijn, een façade van arrogantie. Maar de gewone man krijgt de politie niet te spreken, een team van vijf man om de uit de klauwen gelopen drugsmaffia op te sporen, dat door andere dagelijkse urgentie daar niet aan toe komt, en nu een waanzinnig wanhopige oproep door Klaas Dijkhoff. Terwijl er geen oorlog is in Turkije en opvang in de regio alle partijen goed zou doen. Maar wij krijgen weer eens iets opgedrongen. Zorg voor eigen volk eerst is te moeilijk om terug te lezen in de Bijbel, kennelijk.Het is emotioneel opportunisme wat de klok slaat. En Europa is demografisch volledig op de kop met meer uitheems dan inheems volk. Karaktermoord noem ik dat.

  Beantwoorden
 5. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Hoezo vind je het een "goede ontwikkeling" Theo, dat 500 asielzoekers in PWA kazerne komen? Vind je dat een eerlijke manier van verdelen van de lasten over de samenleving? Vind je dat fair t.o.v. Gouda Noord, een wijk die afgelopen jaar al zoveel over zich heen heeft gehad? Is dit hoe de achterban van de CU er ook over denkt? Ben je eigenlijk al in Gouda noord geweest om bewoners erover te praten? En ga je zelf asielzoekers in huis nemen, zoals CU landelijk zegt? Vind je niet dat eers duidelijk zou moeten zijn wat het plan is en om welke mensen het gaat? En wat de impact is op de woonwijk en omliggende scholen?

  Alle fouten uit het PWA dossier worden herhaald, en de CU staat erbij te juichen.

  Beantwoorden
 6. Anoniem
  Anoniem zegt:

  @ Anoniem 22.55 de SP en GBG hebben actie ondernomen en contact gehouden met de buurt. Verder heb ik er niet over gehoord. "Al die mooie beloften".

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie