, ,

Extra financiële steun voor cultuur in Gouda

De schouwburg, de bibliotheek en cultuurhuis De Garenspinnerij krijgen extra financiële steun van de gemeente Gouda. Het gaat in totaal om 300.000 euro in 2016 en mogelijk om nog eens 250.000 euro in 2017.
Met de financiële injectie wordt voorkomen dat de drie culturele instellingen acuut in problemen komen. ,,Cultuur is superbelangrijk. Wanneer mensen zich in Gouda willen vestigen, vragen ze naar de voorzieningen en dan gaat het vaak over cultuur”, zo verklaarde voormalig wethouder Jan de Laat de ondersteuning half juni bij de presentatie van de financiële plannen.
Het voorstel voor steun aan de culturele instellingen, een initiatief van de ChristenUnie, D66 en GroenLinks, zou door het vertrek van de wethouders eigenlijk niet in stemming komen, maar kwam via een omweg toch bij de gemeenteraad. De urgentie om het voorstel nu aan te nemen was evenwel hoog.
De bibliotheek, Garenspinnerij en Schouwburg moeten voor volgend jaar wel kijken wat ze zelf nog kunnen bezuinigen en aan extra inkomsten kunnen vinden.
close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie