,

Doornen en sterren

Eerste exemplaar uitgereikt door Jacob Pot  (foto: Marianka Peters)

“Albura, de wereld waar in een ver verleden, voordat Zon en Maan bestonden, de Sterren zouden zijn afgedaald naar de aarde, om licht te brengen waar duisternis heerste. Sterren die zouden hebben gewoond onder de mensen, om zich later van hen af te keren en zich terug te trekken achter ondoordringbare doornenhagen.”
Vorige week zaterdag was de boekpresentatie van het boek “Doornen en sterren” van Gouwenaar Jacob Pot in Cultuurhuis de Garenspinnerij.

Jacob en ik kennen elkaar al vele jaren en vanwege die vriendschap en omdat Jacob mij een “voorvechter voor de stad Gouda” vindt, mocht ik samen met twee anderen, waaronder wethouder Thierry van Vugt, een “eerste” exemplaar in ontvangst nemen.
Goudse Post, 19 juni 2019 (foto: Marianka Peters)
Het boek is een  magische, mysterieuze fantasyroman die een geheel eigen, aparte atmosfeer ademt; dooraderd met sprookjeselementen die een blik werpen op
diepere waarheden. Een verhaal met meerdere lagen, maar ook een lichtvoetige schelmenroman.
De schrijver Jacob Pot (1960) werkt in Den Haag, maar is woonachtig in Gouda.

Inspiratiebron
In zijn dankwoord maakt Jacob Pot een aantal interessante opmerkingen, die ook iets duidelijk maken over zijn boek:

“Daarmee kom ik bij nog een inspiratiebron voor het boek: Gouda. De stad van die spreuk ‘per aspera ad astra’.

Zonder Gouda, was dit boek er niet geweest. Daarom ben ik blij dat Thierry van Vugt, de Goudse wethouder van cultuur, dit boek vandaag, als het ware namens de stad in ontvangst wilde nemen. Thierry: dank!”

“Waar gaat het over en wat is het voor boek? Fantasy, noemen ze dat dan. Misschien wel, maar dan wel met de nodige sprookjesmotieven. Verhalen die dus ergens over gaan, maar die je niet moet willen uitleggen.
Juist om de ruimte te houden ze op meerdere manieren uit te leggen. Zoals Tolkien zei: het verhaal is het verhaal.”

Liefhebbers
Zeker voor liefhebbers van “fantasy romans”, maar ook voor iedereen die gewoon eens een verrassend en origineel boek wil lezen, beveel ik dit boek van harte aan! Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel.
close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

2 antwoorden
 1. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Marianka Peters schreef dat ze een deja vu gevoel had bij het debacle rond de Turfmarkt Kerk. Ze verwees naar de AZC en PWA dossiers. Is dit wellicht een blog waard , Theo?
  Is bovenstaande dan niet belangrijk? Ach…

  Beantwoorden
 2. Anneli Jäätteenmäki
  Anneli Jäätteenmäki zegt:

  Hallo allemaal, mijn naam is Ophélie Aurélien Ik woon bij het Choco-verhaal in België. Ik was gewond en had een gebroken hart toen er zeven maanden geleden een groot probleem ontstond tussen mij en mijn man. zo verschrikkelijk dat hij de zaak voor de rechter bracht voor een scheiding. Hij zei dat hij nooit meer bij hem wilde wonen en dat hij niet meer van me hield. Dus pakte hij het huis uit en zorgde ervoor dat ik en mijn kinderen veel pijn leden. Ik probeerde al mijn mogelijke middelen om hem terug te krijgen, na veel bedelen, maar alles was invail. En hij bevestigde dat hij zijn beslissing nam en dat hij me nooit meer zou zien. Dus op een avond, toen ik terugkwam van het werk, ontmoette ik een oude vriend van mij die ook met mijn man in hetzelfde bedrijf werkte, dat hij me belde en me vroeg wat het probleem is met mijn man. Dus legde ik alles aan hem uit, dus vertelde hij me dat de enige manier om mijn man terug te krijgen is om een ​​spell caster te bezoeken omdat het echt voor hem werkte. Dus ik geloofde nooit in een spreukgieter, maar ik had geen andere keuze dan zijn advies op te volgen. Toen gaf hij me een e-mail doctorosagiede75@gmail.com een ​​spingieter die hij bezocht. Dus de volgende ochtend stuurde ik een bericht naar de e-mail die hij me gaf, en de spellmeester verzekerde me dat ik mijn man binnen twee dagen terug zou krijgen als ik zijn instution zou volgen, dus deed ik alles wat hij me vroeg. De volgende ochtend, zo verrassend, belde mijn man die me de afgelopen zeven maanden niet had gebeld om me te vertellen of er een andere manier was om terug te komen in mijn leven. Gedurende 7 maanden Drosagiede maar met een glimlach op mijn gezicht, zodat hij terug in mijn leven kwam, met veel liefde en vreugde, verontschuldigde hij zich voor zijn fout en voor de pijn die hij mij en onze kinderen veroorzaakte. Vanaf die dag was onze relatie sterker dan voorheen, ik zou je adviseren als je moeite hebt om hem te contacteren.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie