,

Diep teleurgesteld

Deze week waren er geen “schokkende” onderwerpen op de raadsagenda, maar een memo van wethouder Suijker over het niet doorgaan van een Multi Functionele Accommodatie (MFA) voor de Ark en de Sammuëlschool was toch wel “schokkend” voor onze fractie. Anke Huisman heeft namens de fractie gedurende een reeks van jaren alle politieke mogelijkheden benut om het college te bewegen tot realisering van een MFA ten behoeve van de Ark en de Samuëlschool. Via extra agendering, moties en vragen aan het college is meermalen getracht vaart in dit dossier te krijgen. Maar het mocht niet baten. Meer nieuws hierover kunt u lezen op de website van de ChristenUnie

Afgelopen woensdag mocht ik voorafgaand aan de raadsbijeenkomst met twee collega’s weer gastheer zijn voor Gast van de raad . Elke week neemt een aantal burgers (na het ontvangen van een uitnodiging) de moeite om naar de raadsvergadering te komen. Het is mooi om te zien en te merken dat men waardering heeft voor het raadswerk en dat de betrokkenheid toeneemt na een keer aanwezig zijn geweest op een raadsvergadering. Als u nog nooit geweest bent, kom dan gerust eens langs op woensdagavond!

Naast een besloten deel over de financiën, was er nóg een interessant onderwerp, dat vreemd genoeg aanvankelijk niet eens besproken zou worden, maar op ons verzoek alsnog weer op de agenda werd geplaatst: Gemeenschappelijke rekenkamer
Omdat we vanwege de bezuinigingen ook moeten bezuinigen op het budget van de rekenkamer, wordt nu onderzocht of er een samenwerking mogelijk is met Waddinxveen en Bodegraven-Reewijk, om tot één gemeenschappelijke rekenkamer te komen.
Daarbij wordt ingezet op vooral korte onderzoeken en vernieuwende onderzoeksmethoden. Daarnaast krijgt de raad een meer actieve rol, door het instellen van een “programmaraad” die als klankbord gaat fungeren.
Het wordt nog wel spannend hoe we met elkaar op een goede manier de onderwerpen gaan verdelen op basis van beschikbare tijd en budgetten en wie mag gaan bepalen welke onderwerpen worden onderzocht. Op dit moment bepaalt de rekenkamer dat nog zelf.

De ChristenUnie is positief over dit voornemen en we zijn benieuwd hoe het straks definitief vorm wordt gegeven.

close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

2 antwoorden
  1. Bert Wiltink
    Bert Wiltink zegt:

    Jammer dat zoveel voorbereidende energie voor niets lijkt te zijn geweest nu het MFA niet doorgaat. Jammer dat Gouda hiermee een kans mist voor integratie en samenwerking.
    Overigens miste ik in je blog het niet doorgaan van een snelle burgemeestersbenoeming, vanwege onvoldoende doorzoeken van de mogelijkheid tot samenwerking met W'veen. Moet kennelijk eerst weer druk op de ketel komen, voor iets vloeibaar wordt. Daarom, kijk of een MFA in de buurgemeenten wel kan, dan gaat Gouda zich misschien ook hier achter de oren krabbelen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie