Wout Schonewille

Wat doe je in je dagelijkse leven, wat is je expertise?  

Mijn week is verdeeld over IT, lesgeven, coachen en trainen. Als IT manager begeleid ik vooral zorginstellingen bij het opstellen en uitwerken van hun IT strategie. Als docent Pedagogiek geef ik les aan de Driestar Hogeschool. De rest van de week vul ik als Pionierbegeleider en adviseur namens de PKN en het Leger des Heils.  

Sinds 2010 ben ik betrokken bij de ChristenUnie in Gouda met vooral aandacht voor het Sociaal domein, Nieuwkomers en Sport. Ik mag namens de Goudse raad deelnemen aan de Programmaraad van de Groene Hart Rekenkamer en aan de Regionale Adviescommissie Sociaal Domein. 

Waar kunnen we je tegenkomen in Gouda? 

Ik geniet ervan om door Gouda en haar omgeving te wandelen of fietsen. En bij mooi weer ga ik graag de Reeuwijkse plassen op met mijn gezin. Omdat ik netwerken erg leuk vind zie je me nog wel eens met iemand ergens een bakje koffie drinken.

Wat wil je bereiken voor Gouda? 

Voor mij is het begrip ‘verbondenheid’ essentieel. Ik wil me graag inzetten om tegenstellingen te overbruggen, om het wij-zij denken te doorbreken en om verbonden te zijn met elkaar. Daarbij wil ik graag stem geven aan de kwetsbare mensen in onze stad, zowel gezinnen en jongeren in de knel als nieuwe Gouwenaren.

Contact

P.a. Huis van de Stad
Burgemeester Jamesplein 1
2803 PG Gouda
06-24689119
wout.schonewille@cugouda.nl