Rianne Zuurmond-Geelhoed

Wat doe je in je dagelijkse leven, wat is je expertise?  

Ik ben docent in het voortgezet onderwijs waar ik lesgeef in de vakken maatschappijwetenschappen, maatschappijeer en global perspectives. Wat ik heel mooie vind en mijn best voor die is het creëren van bewustwording van de wereld om ons heen. Hoe ziet die wereld er uit, welke groepen in de samenleving kennen we en hebben deze groepen daadwerkelijk dezelfde kansen? Ik vind het belangrijk om met elkaar hierover na te denken en na te denken over welke bijdrage we zelf kunnen leveren.

 Waar kunnen we je tegenkomen in Gouda? 

Gouda is een prachtige stad die veel te bieden heeft, en dat geldt ook voor mij. De komende periode zal in het teken staan van Gouda 750 jaar, waardoor er veel evenementen voor allerlei doelgroepen in de stad georganiseerd worden. Ik hoop op bij meerdere activiteiten aanwezig te zijn met vele andere gouwenaren. Verder sta ik regelmatig bij de Joh. Calvijnschool waar onze vier kinderen op zitten, we zijn zondags te vinden in de St. Janskerk en op de zaterdagen indien weer mogelijk bij hockeyclub GMHC. Ook zal ik te vinden zijn bij een aantal campagne activiteiten van de CU die georganiseerd gaan worden. Op al deze plekken sta ik open voor het gesprek met iedereen en hoor ik graag wat de stad voor de inwoners kan betekenen.

Wat wil je bereiken voor Gouda? 

Mijn grote wens voor Gouda is dat het een stad is waar alle bewoners zich thuis voelen, waar iedereen mee telt en gezien wordt. Dat is een hele grote opgave, in eerste plaats zou ik het heel mooi vinden, zeker gezien mijn achtergrond als docent, dat alle kinderen en jongeren de mogelijkheid hebben naar school te gaan en daar ook een plek te hebben die bij hen past.

Contact

P.a. Huis van de Stad
Burgemeester Jamesplein 1
2803 PG Gouda
rianne.zuurmond@cugouda.nl

Blog