Reint Baas

Wat doe je in je dagelijkse leven, wat is je expertise?  

Ik ben Reint, getrouwd en vader van twee fantastische dochtertjes. Daar genieten we enorm van. Verder zijn we lid van De Oostpoort, waar ik in de kerkenraad zit. En ‘last but not least’ werk ik bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ik geef daar leiding aan juristen. Samen geven we juridisch advies over sociale zekerheid en arbeidsomstandigheden. Een leuke baan met een belangrijke maatschappelijke opgave.

Waar kunnen we je tegenkomen in Gouda? 

Op woensdag en in het weekend ben ik met mijn dochtertjes op pad. Dikke kans dat je ons in één van de vele speeltuintjes tegenkomt. Op zaterdag is het vaste prik om met het gezin naar de markt te gaan. We drinken dan ook graag een koffietje bij Brownies&Downies of de Chocoladefabriek. Verder kan je me tegenkomen in De Oostpoort. Tot slot, als je mazzel hebt, kan je mij wekelijks tegenkomen tijdens een potje zaalvoetbal.

Wat wil je bereiken voor Gouda? 

Gouda zijn we met elkaar. Maar ik hoop ook dat Gouda er voor iedereen is. Mijn focus ligt op Gouwenaren die het zelf niet helemaal kunnen redden; die de hulp van anderen of de gemeente nodig hebben. In verschillende gesprekken werd mij duidelijk dat sommige Gouwenaren veel moeite moeten doen om ‘gewoon’ iemand van de gemeente te kunnen spreken. Veel moet via internet. En dat heeft niet iedereen. Ook snapt niet iedereen hoe een aanvraag voor (financiele)ondersteuning kan worden gedaan. Het zou hen enorm helpen als ze met hun vragen ‘gewoon’ iemand van de gemeente kunnen spreken. En dan niet telefonisch via de klantenservice, maar gewoon in persoon. Dat kan enorm helpen! Ook de brieven en de website van de gemeente moeten voor iedereen te begrijpen zijn. Nu zijn er nog verschillende hulporganisaties die elke dag hulp bieden aan Gouwenaren in hun contact met de gemeente. Fantastisch werk! Maar het kan ook anders. De dienstverlening van de gemeente kan nog veel toegankelijker worden.

Contact

P.a. Huis van de Stad
Burgemeester Jamesplein 1
2803 PG Gouda
reint.baas@cugouda.nl