Irene Klein Haneveld

Wat doe je in je dagelijkse leven, wat is je expertise?  

Irene Klein Haneveld (1953) is een kleurrijke en actieve persoonlijkheid in Gouda. Al jarenlang de drijvende kracht achter Bijbelshop Samma aan de Turfmarkt. Geen standaard winkel, maar een centrum in de stad van waaruit tal van creatieve, en niet-alledaagse activiteiten zijn ontstaan.  

Het grote paasontbijt op de markt is daar een voorbeeld van. Wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters, geloven en leeftijden zijn daar heel erg welkom! En dat is precies waar ik voor sta. Daarbij maak ik graag van iets gewoons, iets bijzonders en van iets bijzonders, iets gewoons. 

Ik heb een grote interesse en vooral nieuwsgierigheid naar het leven van anderen en kan me goed inleven in al die verschillende belevingswerelden van al die mensen. 

In alles wat ik doe staat het geloof in een geweldige God die van mensen houdt centraal. Soms met woorden, maar zeker ook met daden. 

 Waar kunnen we je tegenkomen in Gouda? 

Waar niet.. Vooral in de Binnenstad, bij het grote Paasontbijt, bij allerlei evenementen en in kerken. En natuurlijk bij Bijbelshop Samma op de Turfmarkt. Vanaf 2022 is het ook mogelijk om mij als trouwambtenaar van Gouda tegen te komen. 

Wat wil je bereiken voor Gouda? 

Ik ben vooral betrokken bij alles wat met de binnenstad te maken heeft.  Het is mijn droom dat Gouda een aantrekkelijke binnenstad houdt en krijgt waar iedereen zich thuis voelt. Schoon, groen en gastvrij en positief. In een wat concreter voorbeeld zou ik heel graag zien dat de Kleiweg aantrekkelijke wordt gemaakt voor de bezoeker. Mooiere bestrating, broodnodige groene uitbreiding en straatmeubilair. 

Contact

Turftmarkt 18
2801 HA Gouda
irene@samma.nl