Alexander Wanders

Wat doe je in je dagelijkse leven, wat is je expertise?

Ik word geboeid door maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. In de HBO-studie bestuurskunde/ overheidsmanagement vond ik de studie die mij op het lijf geschreven was. Na het behalen van mijn bachelor in 2018 ben ik aan de slag gegaan bij de gemeente Zoetermeer op het snijvlak van economie en gebiedsontwikkeling. Na een uitstap naar een startup ben ik in 2020 weer teruggekeerd bij de gemeente Zoetermeer waar ik nu werk als senior projectmanager / strategisch adviseur. Hier werk ik aan projecten op het gebied van wijkontwikkeling, publieke gezondheid en de omgevingsvisie.

Waar kunnen we je tegenkomen in Gouda?

Natuurlijk in mijn wijk Kort Haarlem en in het weekend ben ik vaak in de binnenstad te vinden voor een rondje over de Markt of een hapje/drankje. Voor sporten ga ik naar GOUDasfalt.

Wat wil je bereiken voor Gouda?

Ik vind het belangrijk om politiek te bedrijven vanuit het uitgangspunt dat wij onze naasten liefhebben als onszelf en dat we daarmee ook een schild voor de zwakkeren mogen zijn. In mijn tijd als (burger)raadslid zal ik daarnaar streven met vallen en opstaan. Daarnaast is het van belang om de stad duurzaam vorm te geven. Laten we goed blijven nadenken wat de lange termijn gevolgen zijn van een besluit. Het is belangrijk om de stad aantrekkelijk te houden om er te wonen, werken, recreëren. Te midden van alle transities waar we ook als Gouda doorheen gaan kijk ik er naar uit om een steentje bij te dragen aan een toekomstbestendig Gouda.

Contact

P.a. Huis van de Stad
Burgemeester Jamesplein 1
2803 PG Gouda
06 – 4382 5434
alexander.wanders@cugouda.nl

Blog