, ,

Corona teststraat in Gouda niet toegankelijk voor mindervaliden

Eind oktober is de nieuwe corona teststraat in Gouda in gebruik genomen aan de Hanzeweg 11. De GGD is gestart met het gebruiken van twee testkamers. Enkele dagen later is opgeschaald naar vier testkamers en sinds 2 november zijn er zes testkamers. Eind november wordt er een tweede noodgebouw geplaatst en wordt er opgeschaald naar twaalf testkamers. Eind november kunnen er dan in totaal 240 personen per uur door de teststraat.

Voetgangers, fietsers en scooterrijders komen lopend via de nieuwe, door Defensie aangelegde, brug het terrein op. Auto’s komen via de Nieuwe Gouwe OZ 40 het terrein op.

Niet toegankelijk voor invaliden

Tot zover het goede nieuws. Al snel na de opening word ik benaderd door een invalide inwoner uit Gouda die getest moest worden in de nieuwe teststraat, maar niet naar binnen kon, omdat er een trap voor de deur is.


De bewoner kreeg als reactie van de GGD: “O, we hebben niet aan een rolstoel gedacht.” Voor deze bewoner was dit uiteraard geen fijne reactie. Overal maken we ons druk over de toegankelijkheid voor mindervalide mensen, maar bij de teststraat is de GGD het totaal vergeten.

Uiteindelijk is deze bewoner buiten getest.

GGD belooft beterschap

Vervolgens heb ik het college verzocht bij de GGD te laten nagaan wat er nu precies is gebeurd en het blijkt dat bij het ontwerp van de nieuwe teststraat de GGD de toegankelijkheid voor mindervaliden inderdaad vergeten is. Het is de bedoeling dat bij de bouw van de tweede unit – die zoals gezegd eind november gereed is – dit zal worden meegenomen. Ik ga er dus vanuit dat deze unit dan wel toegankelijk zal zijn voor mindervaliden.

Waarschijnlijk zullen tot die tijd mindervaliden buiten getest moeten worden. Vervelend, maar blijkbaar kan het op dit moment niet anders. 

Ik vertrouw erop dat bij regenachtig weer deze mensen ook vanuit de auto of mogelijk zelfs thuis kunnen worden getest, maar zal het college verzoeken dit nog te bespreken met de GGD.

close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

3 antwoorden
  1. Cees
    Cees zegt:

    De reactie van het ggd dat er in leiden ook een teststrips is om je voor te schamen. Kom zeg gewoon dat hebben we fout gedaan en dat is morgen opgelost

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie