,

Coalitievorming in Gouda opnieuw gestrand!

door GoudaFM / 12 mei 2014 

NUpdate 16:45 (12 mei)
Nadat een eerste coalitie poging van D66, PvdA, CU, GL en VVD was gestrand blijkt nu ook het alternatief van GoPo/GBG, G50+, CU, CDA, SGP en SP het niet te hebben gehaald.
Vandaag maakt GoudaPositief/GBG bekent dat men geen stabiel bestuur verwacht met deze coalitie. GoPo/GBG is afgelopen weekend gesprekken gestart met hun rivalen D66 en PvdA.
Een derde ronde dus. GoPo/GBG, D66 en PvdA gaan deze week onderzoeken of men tot elkaar kan komen. Daarna wordt gezocht naar aanvullende coalitiepartijen.
De achtergebleven partijen uit de tweede ronde melde middels een persbericht dat zij “vandaag onaangenaam verrast door het bericht van fractievoorzitter Johan Weeber van Gouda Positief om te stoppen met de coalitievorming met deze partijen en verder te gaan met D66 en PvdA.
De inzet was om de komende week definitief tot overeenstemming te komen en er was geen enkele indicatie vanuit Gouda Positief dat zij overwogen om zich terug te trekken van de onderhandelingstafel. Volgens de achtergebleven partijen ligt er inmiddels over bijna alle onderwerpen overeenstemming en een gedegen concept coalitie akkoord”.
De lokale politiek wordt er niet echt geloofwaardiger op.
close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie