,

ChristenUnie zet streep door moskeeplan in Gouda

Gouda – De bouw van de omstreden megamoskee in Gouda is hoogstwaarschijnlijk van de baan. Zaterdag maakte de ChristenUnie bekend tegen de bouwplannen te stemmen, waardoor er in de Goudse gemeenteraad geen meerderheid meer is voor de moskee.

Woensdag moet de gemeenteraad een definitief besluit nemen. De ChristenUnie had tot zaterdag nog geen uitsluitsel gegeven of de vierkoppige fractie voor of tegen zou stemmen. De oppositiepartij is niet principieel tegen de bouw van een moskee, maar wilde wel aanpassing van de plannen. Omdat het gemeentebestuur vorige week in een raadsvergadering aangaf de plannen niet meer te willen wijzigen, keert de ChristenUnie zich definitief tegen de bouw. ‘De pluspunten wegen onvoldoende op tegen de minpunten’, schrijft fractievoorzitter Theo Krins op zijn blog. 
Krins is voorstander van de bouw van een school voor gehandicapte leerlingen en een kinderdagopvang voor kinderen met een beperking, dat ook deel uitmaakte van het plan. De schimmige financiën van de moskeebouw, de gevolgen voor verkeersveiligheid, het gebrek aan draagvlak en het ontbreken van een noodzaak om juist daar het centrum te vestigen, geven voor Krins de doorslag. 
De fractievoorzitter verwacht dat het college de bouw van de school en het kinderdagverblijf alsnog door laat gaan. ‘Er is een raadsmeerderheid voor dit plan, aangevuld met de bouw van woningen voor 50-plussers’, zei Krins zaterdag bij EO-radioprogramma Dit is de dag. ‘Ik til er zwaar aan dat het college die raadsmeerderheid heeft genegeerd en de combinatie met de moskeebouw probeerde af te dwingen.’ Volgens Krins heeft het gemeentebestuur nooit het draagvlak gekregen, waar het naar zocht. ‘Wij zullen er alles aan doen om de plannen die in onze ogen wel haalbaar zijn, alsnog uit te voeren.’ 


close

Fractienieuws CUGouda

Meld je aan om op de hoogte te blijven van het Fractie nieuws.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie